Antena 3 CNN Actualitate Adevărul acuză Ringier: Libertatea a furat

Adevărul acuză Ringier: Libertatea a furat

Adevărul acuză Ringier: Libertatea a furat
31 Mai 2007   •   18:07

Scandal între trusturi. Adevărul Holding lansează acuzaţii grave la adresa grupului Ringier România, pe care îl incriminează că ar fi furat subiecte din tabloidul Averea (acum Click!), pentru a le publica în Libertatea. Potrivit Mediafax, Ringier România ar fi descărcat ilegal pagini din Averea, de pe serverul tipografiei Fed - Grupul Dragoprint.

Răzvan Corneţeanu, directorul general al Adevărul Holding, a declarat pentru agenţia citată că încă de la sfârşitul anului 2006 au avut semnale că Libertatea ar avea acces la subiectele din Averea. Ceea ce le-a dat de gândit a fost în special coincidenţa apariţiei în Libertatea a exclusivităţilor obţinute de ziarul numit acum Click!. ?La început am pus aceste evenimente pe seama concurenţei?, a spus Corneţeanu, adăugând că, o dată cu înlocuirea serverelor grupului cu unele noi, ?a început să se vadă cine intră pe serverul ftp?.

În acest mod s-a decoperit un utilizator care folosea un IP cu un număr ce ar corespunde trustului Ringier. Acesta din urmă ar fi intrat pe serverul aparţinând Adevărul Holding folosindu-se de un username şi o parolă luate de la FED, tipografia care a tipărit Averea şi tipăreşte Click! şi Libertatea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close