Antena 3 CNN Actualitate Liceanul din echipa de robotică a României care face naveta la București săptămânal: "De obicei dorm în tren"

Liceanul din echipa de robotică a României care face naveta la București săptămânal: "De obicei dorm în tren"

Un adolescent de 17 ani din Suceava face parte din echipa națională de robotică a României. Adrian Hănțăscu este în clasa a X-a, la Colegiul Național de Informatică "Spiru Haret" Suceava, şi de un an face parte din echipa AutoVortex.

Liceanul din echipa de robotică a României care face naveta la București săptămânal: "De obicei dorm în tren"
Sursa foto: monitorulsv.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2022   •   20:02

Adrian Hănțăscu pleacă la București la fiecare final de săptămână pentru a se antrena alături de colegii lui din echipa națională de robotică.

"Când ne întâlnim, muncim zi și noapte la roboți, muncim până funcționează cum trebuie, nu e loc de greșeală. Avem mentalitatea de locul I sau nimic, insuflată de domnul profesor care ne coordonează, Ionuț Panea, de la Academia de Studii Economice. Hub-ul nostru de pregătire este la Politehnică, acolo ne întâlnim săptămânal. Aproape toți colegii mei din AutoVortex sunt din București, de la colegiile de top, suntem câțiva din provincie", povestește Adrian Hănțăscu, potrivit monitorulsv.ro.

În AutoVortex fiecare elev are un rol foarte bine delimitat.

Adrian Hănțăscu conduce robotul AutoVortex în competiții

Adrian conduce robotul AutoVortex în toate competițiile. Pentru a se pregăti alături de colegii din AutoVortex, adolescentul sucevean face săptămânal drumul Suceava – București și retur.

"Plec de vineri după ore, prind trenul de la 17.00 și mă întorc duminică seară. Când avem mai multă treabă, când ne pregătim pentru concursuri, mă învoiesc și stau mai mult la București. Le mulțumesc dirigintei Daniela Boșca și directorului colegiului, Virginel Iordache, pentru înțelegere și sprijin. E obositor, dar m-am obișnuit cu acest program, îmi și place. De obicei dorm pe tren pentru că stau destul de prost cu somnul.

La hub ne întâlnim și lucrăm permanent, până dimineață de multe ori".

Plecările la competiţii sunt finanțate de părinți și sponsori

Performanţa echipei de robotică a României este susținută din buzunarul părinților și din bunăvoința unor sponsori.
 

×
Subiecte în articol: Adrian Hănțăscu AutoVortex Robotica
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close