Antena 3 CNN Actualitate Adrian Nastase: Există două Românii

Adrian Nastase: Există două Românii

Adrian Nastase: Există două Românii
02 Feb 2017   •   17:52

Adrian Năstase susține, intr-un articol postat pe blogul său, că România este divizată între cei care au votat și cei care ies acum în stradă ca să schimbe rezultatul votului.

''Constat, din nou, că există două Românii. De fapt, alte „două Românii”.  O Românie a votului – cea care a votat, intr-un anume fel,  in 11 decembrie – si o Românie a străzii – cea care s-a trezit, după vot, că ar fi vrut altceva, si doreste fie repetarea episodului Ponta (cu schimbarea guvernului prin actiunea din stradă) fie repetarea alegerilor parlamentare. Mi s-a părut sugestiv afisul purtat de unul dintre demonstranti.

Să nu ne mintim. Actiunea din stradă nu are decât drept pretext chestiunea ordonantelor. Corporatisti si ultrasi, alături de tineri de tot felul, au iesit in stradă pentru diverse motive politice sau personale. Ultrasii, spre exemplu, pentru că DNA le-a băgat echipele in insolventă si pentru că in viitoarele campionate vor mai fi doar două-trei echipe, ceea ce va reduce oportunitătile de confruntări pe stadioane. Asa că au iesit să se bată in stradă cu jandarmii. Care cred eu că este adevăratul motiv? Mi se pare că, incepând cu 2005, Băsescu – pentru interesele lui politice – a transformat puterea judecătorească, una dintre puterile statului, intr-o putere politică. De fapt, o supra-putere a statului.''

Continuarea, pe adriannastase.ro.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close