Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase a avut rănile pansate şi linie intravenoasă. Ambulanţa a venit la cererea MAI

Adrian Năstase a avut rănile pansate şi linie intravenoasă. Ambulanţa a venit la cererea MAI

Adrian Năstase a avut rănile pansate şi linie intravenoasă. Ambulanţa a venit la cererea MAI
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Iun 2012   •   16:27

Intervenţia Serviciului de Ambulanţă la adresa din strada Zambaccian a fost făcută la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administraţiei şi Internelor, ca sprijin medical, a precizat printr-un comunicat SAMB, scrie Agerpres.
   
Sursa citată menţionează că această procedură nu este specială. De-a lungul timpului, Serviciul de Ambulanţă a mai asigurat echipaje de intervenţie pentru situaţii cu risc medical (ex - situaţii de executare silită, cazuri cu potenţial conflict, evacuare din locuinţe etc), detaliază comunicatul.
   
În ceea ce priveşte pacientul, echipajul a respectat protocolul ce se aplică într-un astfel de caz, acesta primind îngrijirile medicale corespunzătoare.
   
Comunicatul precizează de asemenea că amănuntele medicale pot fi puse numai la dispoziţia pacientului sau a instituţiilor abilitate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
   
Protocolul de intervenţie în cazul unei urgenţe, cum era acest caz, presupune, după acordarea primului ajutor medical, transport la cel mai apropiat spital de urgenţă care deţine toate specialităţile necesare asigurării tratamentului definitiv al afecţiunii respective, în acest caz fiind vorba de Spitalul de Urgenţă Floreasca.
   
Decizia în ceea ce priveşte internarea pacientului este de competenţa spitalului unde a fost transportat acesta şi nu a serviciului de ambulanţă, se mai arată în comunicat.
   
"Considerăm că echipajul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a executat această intervenţie respectând protocoalele şi legislaţia în vigoare. Subliniem că, la ieşirea din domiciliu, pacientul avea plăgile pansate şi linie intravenoasă, acestea fiind acoperite, la solicitarea familiei, până la introducerea tărgii în ambulanţă şi la coborârea tărgii din ambulanţă", scrie în comunicat.

×
Subiecte în articol: MAI ingrijiri medicale
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close