Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase a explicat pe blog motivele pentru care vrea ca justiţia să facă dreptate în cazul său

Adrian Năstase a explicat pe blog motivele pentru care vrea ca justiţia să facă dreptate în cazul său

Adrian Năstase a explicat pe blog motivele pentru care vrea ca justiţia să facă dreptate în cazul său
Sursa foto: Adrian Nastase
07 Feb 2009   •   17:27

Adrian Năstase vrea ca dosarele sale să ajungă în instanţă. Deputatul PSD va cere Parlamentului să solicite declanşarea urmării penale împotriva sa, în dosarele "Zambaccian 2" şi "Mătuşa Tamara", în care este cercetat pentru dare şi luare de mită. Pe blogul său personal, Adrian Năstase a explicat de ce vrea ca justiţia să facă lumină în ceea ce-l priveşte.
"Voi solicita Parlamentului să recomande trimiterea dosarelor mele în instanţă. Sper ca, din acest moment, statul român, condus de Băsescu şi Boc, va putea în sfârşit să funcţioneze, bugetul să răspundă nevoilor oamenilor, justiţia să apere cetăţenii, penitenciarele să nu mai lase criminali pe drumuri şi, nu în ultimul rând, naţionala României să se califice la turneul din Africa de Sud, iar turismul ecumenic să triumfe în România". Aceasta a fost declaraţia prin care fostul premier şi-a anunţat, vineri, intenţia de a lăsa justiţia să se pronunţe în cazul său.
Pe blogul personal, Adrian Năstase a detaliat: "Este situaţie care a început de ceva timp şi care s-a transformat într-un mit. Se spue că Năstase nu are curaj să îşi dovedească nevinovăţia, deşi este evident că nu despre asta e vorba".
În continuare, Adrian Năstase susţine că oamenii politici acţionează împinşi de diverse interese şi că spaţiul penal este folosit deseori ca instrument de şantaj sau răzbunare. Fostul premier se arată totuşi încrezător în decizia justiţiei în cazul său."Nu am nicio îndoială că instanţa îmi va da câştig de cauză în faţa unui maldăr de hârtii, care aglomerează fără sens acuzaţii şi mii de mărturii, care nu le confirmă, neavând nicio legatură cu mine. Îmi asum riscul de a mă plimba la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în următorii ani."
Adrian Năstase critică poziţia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierul Emil Boc în cazul său. "Se spune că eu sunt responsabil pentru neajunsurile din ultimii patru-cinci ani, deşi altcineva este preşedinte şi altcineva a guvernat România în acest timp. (...) Pe zi ce trece, se amplifică riscul ca România să devină un stat bazat pe arbitrar şi pe puterea personală a domnului Băsescu&Boc. Prin gestul meu, îi permit domnului Băsescu&Boc să abordeze şi alte teme. Să treacă mai departe. Să se ocupe, eventual, şi de problemele ţării, nu numai de răfuiala cu mine."
Adrian Năstase susţine că dosarul său este departe de a fi soluţionat, chiar şi după ce va ajunge în justiţie, pentru că a fost construit de adversarii săi politici, în aşa fel încât să-i distrugă imaginea şi statutul.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close