Antena 3 CNN Actualitate Al doilea oraș din România care va avea metrou

Al doilea oraș din România care va avea metrou

Al doilea oraș din România care va avea metrou
Sursa foto: foto: pixabay.com
25 Noi 2016   •   14:42

Primarul orașului Timișoara reiterează ideea ca orașul de pe malul râului Bega să aibă o linie de metrou. Încă din bugetul primăriei pe acest an au fost alocați 137.000 de lei pentru studiul de prefezabilitate pentru reconfigurarea traseului de cale ferata în Timișoara prin introducerea liniilor în subteran, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Primarul Nicolae Robu a repus ideea pe tapet într-un interviu live pe Facebook . Edilul a explicat că nu e vorba doar de o simplă îngropare a liniilor, ci de o amenajare mai complexă pentru care au fost stabilit deja chiar și stațiile.

„Pe traseul liniilor actuale, prin subteran, am putea să avem și, hai să îi zicem metrou, care să aibă stații și la Gara de Nord, în zona Iulius Mall, unde vom avea dezvoltarea cea mai tare din România, Openville, care este în curs de construcție. O a treia stație în zona Grădinii Zoologice, în partea de est a orașului și se poate face o deviere înspre aeroport. Ăsta e conceptul meu și într-o bună zi vom avea așa ceva", a spus primarul Nicolae Robu.

 

×
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close