Antena 3 CNN Actualitate ALDE este la un pas de dispariţie în Parlament! Nu sunt singurele probleme. Călin Popescu Tăriceanu rămâne şi fără grupul parlamentar din Camera Deputaţilor

ALDE este la un pas de dispariţie în Parlament! Nu sunt singurele probleme. Călin Popescu Tăriceanu rămâne şi fără grupul parlamentar din Camera Deputaţilor

ALDE este la un pas de dispariţie în Parlament! Nu sunt singurele probleme. Călin Popescu Tăriceanu rămâne şi fără grupul parlamentar din Camera Deputaţilor
17 Sep 2019   •   08:17

ALDE este la un pas de dispariţie în Parlament, la doar trei săptămâni după ce a ieşit de la guvernare. 

Călin Popescu Tăriceanu rămâne şi fără grupul parlamentar din Camera Deputaţilor, după ce la Senat şi l-a dizolat singur, când l-a exclus din partid pe Teodor Meleşcanu. 

Cinci deputaţi ALDE şi-au dat ieri demisia din grup şi au anunţat că îşi vor desfăşura activitatea în Parlament ca neafiliaţi. 

Deputaţii Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă, Marian Cupşa, Alexandru Băişanu şi Mihai Niţă au anunţat că părăsesc grupul parlamentar ALDE din cauza modului nedemocratic şi anti-liberal prin care Călin Popescu Tăriceanu a luat ultimele decizii politice. 

Trei dintre cei cinci foşti parlamentari ALDE au fost nominalizaţi de către Viorica Dăncilă pentru portofoliile rămase vacante în guvern.

La /mediu şi funcţia de viceprim-ministru a fost nominalizată Graţiela Gavrilescu, pentru Energie - Ion Cupă, iar pentru Relaţia cu Parlamentul - Alexandru Băişanu. La Senat, reprezentanţii puterii au blocat formarea noului grup parlamentar care ar îngloba senatorii din ALDE rămaşi fideli lui Tăriceanu şi pe cei din formaţiunea condusă de Victor Ponta. 
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close