Antena 3 CNN Actualitate ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM 2019. Anunțul făcut privind secțiile de votare din străinătate

ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM 2019. Anunțul făcut privind secțiile de votare din străinătate

ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM 2019. Anunțul făcut privind secțiile de votare din străinătate
26 Mai 2019   •   17:44

ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM 2019. Judecătoarea Florentina Vasilăţeanu, preşedintele Biroului electoral nr. 48 pentru secţiile de votare din străinătate, spune că s-au luat măsuri, "acolo unde s-a putut", pentru suplimentarea personalului birourilor electorale pentru secţiile din diaspora. 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM 2019. "S-au luat măsuri pentru suplimentarea birourilor electorale pentru aceste secţii de votare, acolo unde s-a putut, în sensul de a suplimenta cu operatori sau cu personal care să ajute la fluidizarea procesului electoral. (...) Încercăm să luăm legătura, de altfel am şi transmis către BEC sesizările venite de la secţiile de votare din Italia, îndeosebi de prelungire a programului peste orele 21,00, în încercarea de a asigura participarea la procesul de vot a unui număr cât mai mare de cetăţeni români", a declarat, duminică, Vasilăţeanu. 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM 2019. Ea a menţionat că, până la ora 16,00 - ora României, s-au prezentat la urne în străinătate 180.000 de români, care reprezintă cea mai mare prezenţă la un astfel de scrutin, mai mult decât prezenţa înregistrată la turul II de la ultimele alegeri prezidenţiale. 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE și REFERENDUM 2019. "Facem apel la cetăţenii români care stau la cozi la secţiile de votare din străinătate să manifeste un comportament civilizat. (...) Am fost nevoiţi să apelăm la organele de ordine din statele respective, de exemplu Germania, Italia, pentru că exista riscul ca personalul birourilor electorale ale acelor secţii de votare să fie agresat", a susţinut Florentina Vasilăţeanu. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close