Antena 3 CNN Actualitate Alegeri parlamentare 2016. După ce i-a făcut înapoiaţi pe români, un candidat USR şi-a dat demisia din partid

Alegeri parlamentare 2016. După ce i-a făcut înapoiaţi pe români, un candidat USR şi-a dat demisia din partid

Alegeri parlamentare 2016. După ce i-a făcut înapoiaţi pe români, un candidat USR şi-a dat demisia din partid
Sursa foto: Foto: Facebook
21 Noi 2016   •   15:04

După ce presa a scos la iveală un text controversat la adresa românilor scris de Dragoş Ioan Coste, care a stârnit controverse în mediul online, candidatul USR Ilfov pentru Senat a decis să-şi dea demisia. 

În mesajul din 2013, Coste susţinea că "românul e o fiinţă înapoiată, care se ghidează încă după regulile şi mentalitatea de acum sute de ani, numindu-le „tradiţii şi obiceiuri”.

„Suntem în urmă cu 300 de ani față de restul planetei. Suntem niște primitivi, niște troglodiți. Românul e o ființă înapoiată, care se ghidează încă după regulile și mentalitatea de acum sute de ani, numindu-le „tradiții și obiceiuri”. E un mamifer biped pentru care contează doar nevoile primare. Un animal habotnic și hulpav. Până și puținii care au o sclipire de educație și nu sunt total agramați (așa cum sunt 80 la sută dintre absolvenții de studii „superioare” – care în mod normal nu ar fi trebuit să ajungă nici măcar la liceu) se „trag” tot din familii în care barbarismele de genul mersului la popă și pupatul moaștelor, nunțile, botezurile și înmormântările tipice de neam prost, lipsite de orice fel de bun-gust și decentă, ascultatul manelelor și popularei, înfulecatul de mici și bere, preacurvitul și violența fizică, macismul și prostia brută – sunt încă regăsite. Unii promovează aceste tare ereditare românești sub numele de „conservatorism”, asigurându-ne de credibilitatea unui așa zis model civic iudeo-creștin european. Ce cretinisme! Ce dobitoci ne conduc! Avem nevoie de schimbarea din temelii a sistemului legislativ, îndeosebi pe partea de justiție, educație și economie. Avem nevoie reală de reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscală în formă agravată”, scria atunci politicianul.

USR a anunţat pa Facebook demisia lui Coste. "Dragoș Ioan Coste, membru al filialei USR Ilfov, și-a dat demisia din partid din cauza unor afirmații pe care le-a făcut înainte de a deveni membru. În situația în care va deveni parlamentar USR, își va depune mandatul. Repetăm mesajul transmis deja de noi: oamenii din acest partid își asumă greșelile, spre deosebire de restul clasei politice actuale", anunţă USR pe Facebook.

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare 2016
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close