Antena 3 CNN Actualitate Alertă de la meteorologi! COD GALBEN de ninsori și vânt puternic în toată țara

Alertă de la meteorologi! COD GALBEN de ninsori și vânt puternic în toată țara

Alertă de la meteorologi! COD GALBEN de ninsori și vânt puternic în toată țara
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Dec 2016   •   08:00

O atenţionare meteorologică Cod galben de vânt puternic, ninsoare şi polei, valabilă în toate regiunile ţării, intră în vigoare începând de vineri de la ora 8:00, până sâmbătă, la ora 2:00.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul menţionat se vor semnala intensificări ale vântului în vest, sud şi estul ţării, iar pe arii restrânse polei. De asemenea, vor fi ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte din nordul şi centrul ţării.

Meteorologii avertizează că vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

De asemenea, în nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada. Îndeosebi în zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Trafic rutier îngreunat din cauza ninsorii abundente

În judeţul Maramureş au fost impuse deja mai multe restricţii de trafic din cauza stratului de zăpade de pe carosabil.

În acest sens, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Maramureș, din cauza ninsorii abundente, s-a luat măsura restricționării traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) pe DN18 - Pasul Gutâi, între localitățile Baia Sprie și Mara, pe tronsonul kilometric 12+600 de metri - 38.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cod portocaliu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close