Antena 3 CNN Actualitate Alertă maximă! Un prim caz de sindrom hemolitic uremic în judeţul Bacău

Alertă maximă! Un prim caz de sindrom hemolitic uremic în judeţul Bacău

Alertă maximă! Un prim caz de sindrom hemolitic uremic în judeţul Bacău
19 Feb 2016   •   23:26

Alertă la Bacău, acolo unde a fost depistat un caz de sindrom hemolitic uremic la un copilaş de un an.

"În această seară, Direcția de Sănătate Publică Bacău a informat Ministerul Sănătății și Centrul National de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile de la INSP, conform ordinului ministrului Sănătății de raportare zilnică a cazurilor de boală diareică gravă și sindrom hemolitic uremic, cu privire la apariția în ziua de vineri a unui caz de sindrom hemolitic uremic (SHU) la Spitalul Județean din Bacău, copilul fiind ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Iași.

Este vorba de un copil de 1 an din orașul Bacău, care s-a internat în data de 19 februarie (vineri) la Spitalul Județean de Urgență Bacău și care a fost transferat, în aceeași zi, la Spitalul de Pediatrie din Iași în cadrul secției de nefrologie.

Potrivit DSP Bacau, copilul a manifestat boala diareică acută cu debut în data de 4 februarie, pentru care a primit tratament antibiotic timp 3 zile în regim ambulatoriu cu o evoluție favorabilă, dar cu înrăutățire a stării de sănătate în data de 18 februarie.

Potrivit recomandărilor Ministerului Sănătății, DSP Bacău a început investigația epidemiologică efectuând inclusiv anchetă alimentară. Copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Iași cu aproximație la ora 20:00, urmând sa fie recoltate probe pentru a se stabili clar cauza apariției sindromului.

Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă" se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: sindrom hemolitic uremic Bacău alerta
Parteneri
Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close