Rafila: PSD a depus amendament pentru finanțarea construcției a 200 de centre medicale comunitare

de Claudia Popovici    |    22 Feb 2021   •   16:13
Rafila: PSD a depus amendament pentru finanțarea construcției a 200 de centre medicale comunitare Hepta

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a anunţat că social-democraţii au depus amendament pentru finanțarea construcției a 200 de centre medicale comunitare și 50 de centre medicale de specialitate în orașele mici: "Toate problemele ridicate în moțiunea simplă pe Sănătate își demonstrează valabilitatea și trebuie rezolvate rapid”.

"Realitatea ne arată că toate problemele ridicate în moțiunea simplă pe Sănătate își demonstrează valabilitatea și trebuie rezolvate rapid. Astăzi discutăm despre asistența medicală și siguranța pacienților", a spus deputatul PSD Alexandru Rafila.

Incendiu la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI. Dr. Mahler: "Pacienții nu erau intubați”

"Aseară, a avut loc un incident îngrijorător la Institutul Marius Nasta, care a afectat pacienții dintr-o unitate mobilă de terapie intensivă. În continuare asistăm la imobilismul Ministerului Sănătății de a monitoriza și de a asigura siguranța pacienților internați în secțiile de terapie intensivă și de asistență medicală dedicate pacienților COVID, unde există riscuri majore datorate suprasolicitării echipamentelor.

Sunt puține șanse ca actualul buget, coroborat cu lipsa de acțiune a Ministerului Sănătății, să rezolve această situație”, a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: "Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiții decente și sigure"

"Deși ele au fost preluate în programul de guvernare al USR-PLUS! Tocmai de aceea, PSD a depus amendament pentru finanțarea construcției a 200 de centre medicale comunitare în mediul rural și 50 de centre medicale de specialitate în orașele mici. Sumele solicitate pentru modernizarea și dotarea spitalelor au în vedere tocmai asigurarea urgentă a condițiilor de asistență medicală și de siguranță a pacienților. Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiții decente și sigure. Nu doar de vorbe goale și declarații sforăitoare”, a mai spus deputatul PSD Alexandru Rafila.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close