Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, cerere pentru Guvern: "Până la sfârșitul lunii septembrie trebuie demarate toate activitățile economice și sociale“

Alexandru Rafila, cerere pentru Guvern: "Până la sfârșitul lunii septembrie trebuie demarate toate activitățile economice și sociale“

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS solicită Guvernului să facă tot ce este necesar pentru ca până la sfârşitul verii 2021 să fie finalizată campania de vaccinare, astfel încât din septembrie să nu mai existe activităţi interzise.

Alexandru Rafila, cerere pentru Guvern: "Până la sfârșitul lunii septembrie trebuie demarate toate activitățile economice și sociale“
de Claudia Popovici    |    19 Ian 2021   •   19:45

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a declarat că speră ca până la finele lunii septembrie să se termine toate etapele de vaccinare și să se poată relua toate activitățile economice. El a subliniat că actuala guvernare trebuie să îşi asume acest obiectiv.

"Trebuie să găsim soluțiile astfel încât și țara noastră să se poată înscrie în rândul țărilor care repornesc economia, repornesc activitățile sociale și lucrul acesta trebuie foarte clar asumat de actuala guvernare. Și această comunicare haotică a guvernului trebuie să înceteze“, a punctat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: "La sfârșitul lunii septembrie să putem demara toate activitățile economice și sociale din România"

"Sper ca, până la sfârșitul lunii septembrie, această campanie de vaccinare, toate cele 3 etape, să fie încheiate! Acesta este parcursul corect, asta trebuie asumat politic foarte clar de actualul Guvern, încât la sfârșitul lunii septembrie să putem demara toate activitățile economice și sociale din România”, a mai spus Alexandru Rafila.

Rafila spune cât timp vom mai purta mască. Reprezentantul României la OMS: "Nu-mi plac aceste predicții bazate pe ceea ce credem noi"

"Renunțarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Adică, renunțarea la mască se va baza pe studii științifice, realizate de organisme internaționale, cum ar fi Centrul european de control al bolilor, va exista o poziție a UE, care să țină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru și de situația de la nivelul UE. 

Eu nu pot să dau un termen, când se va renunța la mască, dar cu siguranță, dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranță utilizarea măștii va intra în discuția specialiștilor și vor exista recomandări care în funcție de fiecare stat vor fi adoptate", a spus Alexandru Rafila.

Întrebat de jurnaliști dacă este de acord cu părerea altor specialiști, care spun că masca va fi obligatorie încă doi ani, Alexandru Rafila a spus că aceste decizii vor fi luate în baza unor studii, dar că anul acesta cu siguranță masca va fi obligatorie.

"Nu îmi plac aceste predicții care sunt bazate mai degrabă pe ceea ce credem noi decât pe studii. 

PSD: 10,4 milioane de români imunizaţi până la sfârşitul lunii septembrie sau Guvernul Cîţu pleacă acasă

În cadrul etapei a doua, în ultimele 24 de ore au fost imunizate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 30.237 persoane, majoritatea primind prima doză.

PSD solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul enunțat de premierul Cîțu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021.

"Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia”, se arată în comunicatul social democraților.

Mai mult, PSD consideră că actuala putere are obligaţia politică de a-şi asuma un calendar privind relaxarea restricțiilor

"Totodată, având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituționale în contextul pandemiei, actuala putere are obligația politică de a-și asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce privește încetarea restricțiilor odată cu creșterea nivelului de imunizare a populației prin campania de vaccinare și cu scăderea ratei de infectare”, se mai arată în comunicatul PSD.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: PSD
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close