Antena 3 CNN Actualitate Aliatul care ar putea scoate Ucraina victorioasă din război. Comandant militar ucrainean: "Pe propriul teritoriu, totul te va ajuta să îl aperi”

Aliatul care ar putea scoate Ucraina victorioasă din război. Comandant militar ucrainean: "Pe propriul teritoriu, totul te va ajuta să îl aperi”

Ucraina are un aliat nebănuit în războiul său cu Rusia. Acesta ar putea să aducă victoria țării atacate, spun militarii ucraineni.

Aliatul care ar putea scoate Ucraina victorioasă din război. Comandant militar ucrainean: "Pe propriul teritoriu, totul te va ajuta să îl aperi”
Sursa foto: Gettyimages | zabelin
de Ioana Mircea    |    12 Ian 2023   •   23:21

Castorii sunt cei care ar putea deveni un adevărat aliat pentru armata ucraineană în luptele cu Rusia. Barajele construite de aceștia nu au mai fost dărâmate, ca în alți ani, motiv pentru care au devenit o piedică naturală pentru atacurile trupelor ruse. 

Oficialii ucraineni au avertizat că ar putea avea loc o nouă ofensivă a rușilor de pe teritoriul vecinului Belarus, care să se îndrepte spre teritoriul nordic al Ucrainei. O unitate din Volyn, care apără zona, se antrenează pentru un eventual atac al rușilor.

"Pe propriul teritoriu, totul te va ajuta să îl aperi, peisajul, o mulțime de râuri, care au ieșit din matcă anul acesta", a declarat Viktor Rokun, unul dintre comandanții unității militare.

Purtătorul de cuvânt al unității, Serhiy Khominskyi, a dezvăluit faptul că ucrainenii au un aliat neașteptat, și anume populația locală de castori.

"Când își construiesc barajele, în mod normal, oamenii le distrug, dar nu au făcut-o anul acesta din cauza războiului, așa că acum este apă peste tot", a spus el, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close