Alimentul care afectează ficatul mai mult decât alcoolul. Îl vei mai consuma?

de D.G.    |    09 Mai 2017   •   13:16
Alimentul care afectează ficatul mai mult decât alcoolul. Îl vei mai consuma? foto: Pixabay.com

O nouă boală a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Este vorba despre boala ficatului gras non-alcoolic. Aceasta poate duce la ciroză.

Una dintre principalele cauze ale apariţiei acestei boli este consumul de zahăr, scrie healtyfood.com, citat de Doctorulzilei.ro.

În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime. Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume.

Potrivit specialistilor, zahărul, în cantităţile în care este consumat astăzi, este toxina ce stă la baza multor afecţiuni, de la probleme cardiace la cancer, ce ucid un număr foarte mare de oameni.

x close