Antena 3 CNN Actualitate ALOCAȚII 2020. Ministrul Muncii a pus gând rău alocațiilor. Violeta Alexandru plănuiește să nu mai ofere bani

ALOCAȚII 2020. Ministrul Muncii a pus gând rău alocațiilor. Violeta Alexandru plănuiește să nu mai ofere bani

ALOCAȚII 2020. Anunţ bombă, făcut  de ministrul propus pentru portofoliul muncii, Violeta Alexandru! 

ALOCAȚII 2020. Ministrul Muncii a pus gând rău alocațiilor. Violeta Alexandru plănuiește să nu mai ofere bani
Sursa foto: Foto: Gov.ro
19 Feb 2020   •   08:15

ALOCAȚII 2020. Violeta Alexandru plănuieşte să nu mai dea alocaţiile în bani

Românii vor fi puşi pe drumuri ca să ridice alocaţiile copiilor! În plus, ministrul plănuieşte să nu mai dea alocaţiile în bani şi plănuieşte chiar ca acestea să fie alocate în funcţie de veniturile fiecărei familii. 

”Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceștia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocațiile copiilor (mai) beneficiază și aparținătorii/părinții pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creșterii și dezvoltării copilului. Se mai joacă și la păcănele.

În Constituția României este garantat dreptul copilului de a primi alocație dar este la latitudinea autorităților să găsească cele mai bune soluții pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului.

Da, am ridicat în discuție ideea eficientizării sistemului actual; o soluție ar putea fi voucherele. Cu un sistem de excludere (gen alcool, tutun, etc.), nu limitativ. Am putea gândi o legătură a sistemului de distribuție cu școala, ca să încurajăm părinții să vină mai des la școală.

În alte state membre UE alocația de stat este fie condiționată de veniturile părinților (Slovenia, Italia), fie de numărul de copii din familie (Franța). Multe alte state acordă vouchere ca sprijin pentru grădiniță, pentru nou-născuți, pentru baby-sitting, etc.

Din toate aceste motive, personal, nu văd altă soluție de reglementare decât printr-o largă consultare publică pe care o voi lansa, la momentul oportun”, se arată în mesajul transmis de Violeta Alexandru.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close