Ambasadorul SUA: Este vital ca România trebuie să continue reformele economice, mai ales în această perioadă

de Antena3.ro    |    25 Ian 2012   •   11:40
Ambasadorul SUA: Este vital ca România trebuie să continue reformele economice, mai ales în această perioadă Foto: Intact Images

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri, că este vital ca România să continue reformele economice, mai ales în această perioadă de dezordine socială, informează Mediafax. Gitenstein a adăugat că doar reducerea costurilor nu va asigura creşterea economică.
   
"Acum, mai mult decât oricând, mai ales în această perioadă de dezordine socială, este vital ca România să continue reformele economice", a spus ambasadorul adăugând că "măsurile de austeritate, deşi necesare, au fost dificil de îndurat".
   
"Însă ele ar trebui să constituie doar primul pas spre rederesare economică. Acesta este momentul potrivit pentru a fructifica măsurile deja luate, pentru a aplica noi politici şi programe care vor aduce creştere economică tuturor companiilor, dar şi tuturor românilor", a mai spus ambasadorul american.
   
Diplomatul a apreciat şi că acesta este "cel mai probabil mod de a asigura o îmbunătăţire sustenabilă a nivelului de trai al românilor obişnuiţi".
   
Pe de altă parte ambasadorul a avertizat că doar reducerea costurilor nu va asigura creşterea economică. "Doar reducerea costurilor nu va asigura creştere economică. Ea trebuie însoţită de investiţii private şi de stat, de un parteneriat între Guvernul şi companii", a spus Gitenstein.
   
El a mai adăugat că acest lucru este vital "nu doar pentru asigurarea unei democraţii şi a unei pieţe stabile şi puternice ci şi pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al fiecărui bărbat, al fiecărei femei şi al fiecărui copil din România".

Parteneri
x close