Antena 3 CNN Actualitate Ambulanţele private vor fi inscripţionate, pentru ca pacienţii să fie avertizaţi asupra costurilor

Ambulanţele private vor fi inscripţionate, pentru ca pacienţii să fie avertizaţi asupra costurilor

Ambulanţele private vor fi inscripţionate, pentru ca pacienţii să fie avertizaţi asupra costurilor
23 Oct 2008   •   19:51

Reguli noi la ambulanţele private. Ministerul Sănătăţii a decis ca acestea să fie inscripţionate cu mesaje prin care să avertizeze pacienţii că serviciile lor costă. Firmele care deţin ambulanţe private se declară discriminate faţă de cele de stat. ?Numărul de apel este un număr privat şi serviciile oferite sunt contra cost. Pentru asistenţă publică de urgenţă sunaţi la 112?. Acesta este mesajul care va trebui apară scris pe ambulanţele private. Ministerul spune că dpreşte să evite cazurile în care pacienţii sună la salvare, află că este contra cost şi apelează apoi ambulanţa de stat.
Dacă ambulanţa privată are contract cu o casă de asigurări, medicii vor trebui să intervină fără ca pacientul să scoată vreun ban din buzunar. În cazurile în care un pacient nu este dispus să achite costul solicitării, ambulanţa privată va prelua solicitarea şi o va trimite către 112.
Schimbări şi pentru medicii rezidenţi care ar dori să lucreze atât în privat, cât şi la stat. Proiectul de lege le interzice acest lucru.
Proiectul de lege propus de Ministerul Sănătăţii se află în dezbatere publică pănă la sfârşitul acestei luni. Până ca actul să fie adoptat, reprezentanţii ambulanţelor private solicită schimbarea tuturor acestor prevederi deoarece, susţin ei, se încalcă principiul liberei concurenţe.
Observator

×
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close