Antena 3 CNN Actualitate Amenzi de 10.000 de lei pentru liderii poliţiştilor care au protestat la Cotroceni

Amenzi de 10.000 de lei pentru liderii poliţiştilor care au protestat la Cotroceni

Amenzi de 10.000 de lei pentru liderii poliţiştilor care au protestat la Cotroceni
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Sep 2010   •   18:21

Liderii poliţiştilor care au protestat la Palatul Cotroceni pe 24 septembrie au fost amendaţi, marţi, cu 10.000 de lei. Este vorba de zece persoane care au făcut parte din delegaţia care a intrat la discuţii cu reprezentanţii peşedintelui. Poliţiştii, acuzaţi că au purtat arme la protest, au fost şi ei identificaţi şi vor fi prezentaţi în şedinţa Consiliului Supem de Apărare, în faţa preşedintelui.

Amenzile au ajuns în plic sub semnătura jandarmeriei. Suma este maxima admisă în acest caz - 10.000 de lei noi, pentru fiecare dintre cei 10 lideri ai poliţiştilor. Cât salariile lor pe jumătate de an.

Sunt primele măsuri luate împotriva liderilor celor 7.000 de poliţişti care au protestat în faţa Palatului Cotroceni. Ancheta de la Interne a vizat şi modul în care jandarmii au acţionat.

Mai exact şefii jandarmeriei susţin că nu i-ar fi putut opri pe poliţişti din simplul motiv că nu aveau cum să anticipeze mişcarea lor spre Cotroceni.

Tot marţi ar fi fost identificaţi şi poliţiştii acuzaţi că ar fi avut la ei arme de foc. Liderii susţin că totul este o invenţie şi că imaginile serviciilor de informaţii nu pot face delimitarea între poliţiştii ieşiţi să protesteze şi cei care asigurau ordinea şi care ar fi putut purta armă de foc.

Marţi seară, preşedintele Băsescu a stat de vorbă doar cu sindicaliştii din Corpul Naţional al Poliţiştilor, organizaţie agreată de Ministerul de Interne.

Observator

×
Subiecte în articol: politisti lideri amenda protest cotroceni
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close