Antena 3 CNN Actualitate Ana Birchall: România cere extrădarea lui Radu Mazăre. Dosarul a fost predat autorităților din Madagascar

Ana Birchall: România cere extrădarea lui Radu Mazăre. Dosarul a fost predat autorităților din Madagascar

Ana Birchall: România cere extrădarea lui Radu Mazăre. Dosarul a fost predat autorităților din Madagascar
13 Mai 2019   •   10:04

Update: Ana Birchall a susținut o declarație de presă cu privire la stadiul procedurii de extrădare a lui Radu Mazăre. Ministrul interimar al Justiției susține că România va cere extrădarea lui Radu Mazare.

”România cere extrădarea lui Radu Mazăre. Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare al dlui Radu Mazăre a fost predat autorităților competente din Madagascar. La ora 09:00 a fost predat Ministerului Justiției din Madagascar. Dosarul cuprinde documente atât în limba română, cât și-n limba franceză. Măsura arestării provizorii a fost dispusă de autoritățile din Madagascar pe o perioadă de șase zile. 

Dosarul de extrădare a fost pregătit contracronometru. Dosarul complet de extrădare a fost sigilat de mine personal, sâmbătă. A fost transmis în format electronic la Ministerul Justiției. 

Biroul Interpol a confirmat, în 11 mai, că întreaga documentație a fost primită și trimisă inclusiv prin rețeaua Interpol. Documentele au fost predate personal în această dimineață reprezentanților Ministerului Justiției și Ministerului de Externe din Madagascar. 

Rămânem în contact cu autoritățile din Madagascar. Vreau să precizez încă o dată că dosarul a fost transmis complet cu toate documentele primite de la instanțele din România”, a spus Ana Birchall.

Știrea inițială: Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, va anunţa demararea oficială a procedurilor judiciare pentru extrădarea din Madagascar a lui Radu Mazăre

Luni este ultima zi când Ministerul mai poate să trimită documentele. Dosarul de peste 600 de pagini trimis de autorităţile de la Bucureşti va ajunge pe masa judecatorilor africani. 

Autoritățile române sunt într-o cursă contra cronometru pentru trimiterea documentelor de extrădare în Madagascar.

 Ana Birchall a spus că a alocat toate resursele necesare ca ele să fie gata la timp și trimise. Ministrul interimar al Justiției, a anunțat vineri după-amiază că Republica Madagascar a semnat convenții ONU care permit extrădarea lui Radu Mazăre în România.

Cadrul legal internațional aplicabil este convenția ONU împotriva criminalității internaționale, convenția ONU asupra corupției. 


Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost prins miercuri în Madagascar.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close