Antena 3 CNN Actualitate ANAF, după "confiscarea urzicilor unei bătrânici" şi închiderea mai multor restaurante: E NEREAL

ANAF, după "confiscarea urzicilor unei bătrânici" şi închiderea mai multor restaurante: E NEREAL

ANAF, după "confiscarea urzicilor unei bătrânici" şi închiderea mai multor restaurante: E NEREAL
Sursa foto: Foto: goodereader.com
de M.Z.    |    30 Mar 2015   •   19:05
ANAF nu a confiscat "urzicile unei bătrânici", nu a închis un restaurant pentru o sumă de 3 lei nedeclarată şi nici nu a suspendat activitatea unei cofetării pentru un plus de 1,5 lei găsiţi în casa de marcat. 
 
Aceasta este reacţia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi apare într-un comunicat transmis de instituţie, document în care sunt reluate rezultate ale activităţii Direcţiei Antifraudă în 2014 şi în primele două luni din acest an.
 
ANAF consideră că "selecţia prin omisiune" a acţiunilor instituţiei în vederea "conceperii materialelor de presă" nu face altceva decât să contribuie "într-o manieră consistentă" la informarea defectuoasă, prezentând "în mod eronat eforturile depuse de Direcţia Antifraudă".
 
Referitor la suspendarea activităţii unui restaurant PUB pentru doar 3,18 lei, ANAF menţionează că diferenţa între raportul emis de casa de marcat şi monetarul reprezentând încasările zilei a fost de 1.596,7 lei. 
 
"În nota explicativă semnată olograf de barmanul unităţii este precizat că acesta i-a înmânat administratorului societăţii <în jur de 1.600> lei", se arată în comunicat ANAF.
 
"Despre Cofetăria Codrina din Timişoara s-au publicat ştiri, din nou fără a ne fi solicitată poziţia, prin care a fost prezentată o situaţie fără corespondenţă cu realitatea, respectiv suspendarea activităţii pentru un plus de 1,5 lei în casa de marcat. În fapt, inspectorii DRA Deva nu au verificat deloc activitatea SC Codrina SRL", se mai spune în comunicatul ANAF.
 
În ceea ce priveşte articolele apărute în presă "legate de confiscarea de către Direcţia Antifraudă, fără a fi întrebaţi în legătură cu veridicitatea informaţiei, precizăm că acest lucru este, de asemenea, nereal. Acest gen de activităţi nu intră în sfera acţiunilor întreprinse de DGA", potrivit comunicatului ANAF.
 
Potrivit ANAF, 90% dintre cazurile instrumentate anul trecut de Direcţia Antifraudă au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procentajul dosarelor de peste 1 milion de euro a fost de 87% din totalul sesizărilor penale înaintate organelor de anchetă.
 
Direcţia Antifraudă a fost înfiinţată anul trecut.

×
Subiecte în articol: ANAF cofetarie
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close