Antena 3 CNN Actualitate Anchetă a Forţelor Navale Române, după ce ÎPS Teodosie s-a bucurat de fanfară militară la ziua lui

Anchetă a Forţelor Navale Române, după ce ÎPS Teodosie s-a bucurat de fanfară militară la ziua lui

Anchetă a Forţelor Navale Române, după ce ÎPS Teodosie s-a bucurat de fanfară militară la ziua lui
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Dec 2016   •   10:29
Grupul de fanfara militară care i-a cântat lui Teodosie de ziua lui va fi anchetat de superiori. Forţele Navale Române investighează cine a comandat prezenţa instrumentiştilor în curtea Palatului Arhiepiscopal.

Citeste mai mult: adev.ro/oi7wuq

Grupul de fanfară militară care i-a cântat lui Teodosie de ziua lui va fi anchetat de superiori. Forţele Navale Române investighează cine a comandat prezenţa instrumentiştilor în curtea Palatului Arhiepiscopal.

Forţele Navale Române, prin purtătorul de cuvânt - lt. col. Corneliu Pavel, a transmis pentru adevarul.ro următorul punct de vedere privind prezenţa Fanfarei Muzicii Militare a Forţelor Navale Române la ziua arhiepiscopului Teodosie: „Între structurile militare de garnizoană şi autorităţile publice civile de pe raza acestora există protocoale de colaborare, care vizează organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a unor ceremonii care se organizează cu diferite ocazii. Colaborarea cu autorităţile religioase din Constanţa se realizează, de mai mulţi ani, în baza unui parteneriat, care cuprinde atât participarea militarilor la evenimentele religioase, cât şi participarea clericului la evenimentele militare. O comisie va analiza contextul în care această acţiune a avut loc, precum şi modalitatea în care unii dintre instrumentişti şi-au respectat atribuţiunile de serviciu, conform fişei postului. Menţionăm că nu a fost formaţia în formulă completă, ci doar câţiva instrumentişti“.

La împlinirea a 61 de ani, arhiepiscopul Tomisului a primit un cadou neobişnuit: i-a cântat fanfara Marinei Militare, chiar în curtea Palatului Arhiepiscopal. Ziariştii aflaţi acolo au fost bruscaţi de doi gealaţi care au sărit să protejeze feţele bisericeşti. Fanfara Muzicii Militare a Forţelor Navale l-a vizitat pe Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Teodosie şi a dat o reprezentaţie chiar pe platoul din curtea Palatului Arhiepiscopal, de lângă Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel“ din Constanţa. „Este cadoul nostru pentru ziua dumneavoastră“, a zis dirijorul militar şi a dat apoi tonul.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close