Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la o şcoală din Orăştie, după ce un copil a murit în urma unei bătăi în joacă

Anchetă la o şcoală din Orăştie, după ce un copil a murit în urma unei bătăi în joacă

Anchetă la o şcoală din Orăştie, după ce un copil a murit în urma unei bătăi în joacă
Sursa foto: orastie
13 Apr 2010   •   22:00

Anchetă la Orăştie, unde un elev a murit la câteva zile după ce se bătuse cu un coleg, în joacă. Poliţia şi inspectoratul şcolar trebuie să afle dacă diriginta copilului de 12 ani este vinovată. Femeia nu i-a anunţat pe părinţi că băiatul s-a lovit la cap. Dacă ar fi făcut-o, spun ei, poate Paul ar fi rămas în viaţă.

Copilul s-a bătut la şcoală, cu un coleg, în joacă. Au vrut să facă o figură de wrestling. Asemenea celor din filme. Colegul l-a scăpat, însă, din braţe. Paul s-a lovit cu capul de podea. Pe dirigintă au anunţat-o copiii. De frică, băiatul a spus că nu îl doare.

Paul a ajuns acasă. Spre seară s-a plâns de dureri de burtă. De dimineaţă părinţii l-au dus la spitalul din Orăştie. Medicii au descoperit că avea apendicită. L-au operat imediat. Nici lor, Paul nu le-a spus de lovitura la cap. S-a trezit din anestezie şi părea să-şi revină perfect. Seara însă a intrat în comă. A fost trimis de urgenţă la TImişoara unde i s-a făcut tomografie. Aşa au descoperit medicii că avea creierul inundat de sânge. După 5 zile copilul a murit.

Traumatism cranio cerebral. Asta scrie pe certificatul de deces. Şi de aici au pornit întrebările. De o parte-părinţii. De partea cealaltă, medicii sunt reţinuţi. Băiatul a murit din cauza loviturii.

La şcoală însă e tăcere. Diriginta băiatului a intrat în concediu medical. Ironia sorţii- e însărcinată în luna a 7-a.

Reprezentanţii Inspectoratului şcolar au cerut încă de luni verificări interne. În cazul copilului mort există deocamdată un dosar penal şi o anchetă a poliţiştilor, care e de abia la început.

Observator

×
Subiecte în articol: ancheta copil Orastie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close