Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii de la Oltchim reiau de mâine protestele

Angajaţii de la Oltchim reiau de mâine protestele

Angajaţii de la Oltchim reiau de mâine protestele
Sursa foto: Foto: thenational.ae
de M.Z.    |    17 Sep 2012   •   16:10

Angajaţii de la Oltchim reiau de mâine protestele. Anunţul a fost făcut luni după-amiază de liderii de sindicat, aflaţi chiar în faţa Ministerului Ecomoniei, după ce privatizarea combinatului a fost amânată pentru câteva zile.

Sindicaliştii negociază acum la Ministerul Economiei.

Patru firme au depus oferte pentru privatizare.

Privatizarea Oltchim va fi amântată câteva zile, a anunţat, luni, şeful OPSPI, Remus Vulpescu. Astfel, ofertele vor putea fi depuse până joi, 20 septembrie. Patru firme au făcut oferte pentru preluarea combinatului chimic. Doi dintre participanţi au depus contestaţii.

"Termenul de depunere a ofertelor se prelungeşte până joi, 20 septembrie la ora 12:00. Documentele de participare depuse rămân valabile, iar cumpărătorii dosarului de prezentare şi ai caietelor de sarcini au dreptul să retragă documentele depuse până la data prezentei decizii, să completeze şi sau să continue depunerea de documente până la noul termen limită", a anunţat Vulpescu.
   
El a precizat că nu va mai fi posibilă o altă amânare pentru că până pe 22 septembrie autorităţile române trebuie să infromeze Fondul Monetar Internaţional.

Privatizarea Oltchim va continua, în ciuda faptului că au fost înregistrate deja două contestaţii la proces. Una dintre cele două contestaţii a fost depusă de Dan Diaconescu. Licitaţia cu strigare va avea loc marţi.

Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu a depus, luni, o ofertă pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT). Omul de afaceri Ştefan Vuza, care controlează grupul de firme Serviciile Comerciale Române (SCR), a depus şi el o ofertă pentru preluarea combinatului chimic.

Ofertele cu preţul propus vor fi deschise marţi, 18 septembrie, iar în aceeaşi zi va urma licitaţia cu strigare.
   
Până vineri caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumpărat de 13 investitori.






×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close