Antena 3 Actualitate Angajatorul, obligat să le plătească chiriile angajaţilor care muncesc de acasă. Decizie fără precedent luată de tribunalul elveţian

Angajatorul, obligat să le plătească chiriile angajaţilor care muncesc de acasă. Decizie fără precedent luată de tribunalul elveţian

27 Mai 2020   •   21:43
Angajatorul, obligat să le plătească chiriile angajaţilor care muncesc de acasă. Decizie fără precedent luată de tribunalul elveţian
Sursa foto: Foto: pexels.com

Instanța supremă din Elveției a decis că angajatorii sunt obligați să contribuie la plata chiriilor angajaților, dacă aceştia sunt puşi să lucreze de acasă.

Numeroase companii elvețiene care doresc să facă economii au decis că angajații lor să continue lucrul de acasă, însă o hotărare judecătorească le obligă să le plătească acestora parțial chiriile.

Potrivit ziarului Tages-Anzeiger, Tribunalul Suprem elveţian a obligat o companie să plătească 150 de franci elvețieni (154 dolari) pe lună pentru fiecare angajat care a lucrat de acasă, scrie romaniatv.net.

Reprezentantul companiei elvețiene în cauză a argumentat că angajatul care a apelat la instanță pentru rezolvarea problemei trebuia oricum să plătească chiria. Angajatul nu închiriase spațiul respectiv special pentru a-și desfășura activitatea de lucru.

Cu toate acestea, instanța a decis că plata chiriei se înscrie în "cheltuielile care ar aduce beneficii și pentru angajator", comparând această situație cu cea în care compania se folosește de închirierea de mașini pentru călătoriile de afaceri.

În legislația elveţiană, angajatorului i se impune să plătească angajaților suma necesară pentru costurile suportate pentru desfășurarea muncii, incluzând cazarea pentru un loc extern de muncă. Totuşi, este pentru prima dată când cea mai înaltă instanță din Elveția a tratat tema alocațiilor pentru chiria angajaților care lucrează de acasă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close