Antena 3 CNN Actualitate ANI: Anna Horvath, viceprimarul din Cluj-Napoca, în conflict de interese administrativ şi penal

ANI: Anna Horvath, viceprimarul din Cluj-Napoca, în conflict de interese administrativ şi penal

ANI: Anna Horvath, viceprimarul din Cluj-Napoca, în conflict de interese administrativ şi penal
Sursa foto: Foto: Facebook/Horváth Anna
28 Feb 2017   •   15:37

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, marţi, că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi a identificat indicii privind posibila săvârşirea a infracţiunii de conflict de interese în materie penală de către Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, în acest caz fiind sesizată şi Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit Agerpres.

"În perioada exercitării mandatului de viceprimar 2012 - 2016, a participat la şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca în cadrul căreia a fost adoptată o hotărâre prin care s-a dispus alocarea sumei de 90.000 lei către Asociaţia Claudiopolis - Asociaţia pentru Dezvoltarea Comunităţii în cadrul căreia Horvath Anna deţine calitatea de preşedinte şi alocarea sumei de 30.000 lei Universităţii Sapientia, din partea căreia persoana evaluată a beneficiat de foloase prin intermediul contractelor încheiate în calitate de cadru didactic", se precizează într-un comunicat al ANI.

Conform sursei citate, Anna Horvath a încălcat legislaţia privind conflictul de interese atât în materie administrativă, cât şi în materie penală. 

În aceste condiţii, ANI a sesizat Serviciul Teritorial Cluj al DNA, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Anna Horvath a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de Codul penal. 

"Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Horvath Anna a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", se mai menţionează în comunicatul ANI. 

×
Subiecte în articol: Directia Nationala Anticoruptie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close