Antena 3 CNN Actualitate ANI s-a autosesizat în cazul mai multor şefi CNADNR cu declaraţiile de avere incomplete

ANI s-a autosesizat în cazul mai multor şefi CNADNR cu declaraţiile de avere incomplete

ANI s-a autosesizat în cazul mai multor şefi CNADNR cu declaraţiile de avere incomplete
Sursa foto: ANI
06 Apr 2010   •   14:28

Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat şi verifică averile mai multor şefi CNADNR, după ce marţi au apărut în presă materiale care arată că la vârful companiei naţionale se lucrează ?în familie?, iar declaraţiile de avere şi interese ale şefilor nu sunt actualizate.

Potrivit Jurnalul Naţional, directorul CNADNR, Dorina Tiron, vine la serviciu cu bijuterii de zeci de mii de euro, care nu apar în declaraţiile de avere. Iar interesele din jurul angajaţilor sunt uriaşe. Mulţi dintre ei sunt acţionari la firme care au afaceri tot în domeniul infrastructurii rutiere şi sunt cunoscute pentru contractele derulate cu statul.

În cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, mulţi dintre angajaţii în funcţii de conducere au rude în cadrul companiei sau în firme care activează în domeniul infrastructurii rutiere. Asta reiese din declaraţiile de avere ale angajaţilor, verificate de ziariştii de la Jurnalul Naţional. Mai mult, declaraţiile de avere sunt incomplete, nu au mai fost completate de multă vreme sau pur şi simplu sunt nedatate.

Printre angajaţii cu rude în cadrul companiei, se numără Cristina Amărăzean. Este şeful serviciului de Planificare şi Strategie din CNADNR. Soţul ei, Ilie Cimpoi lucrează tot în cadrul companiei. Daniela Masală este şef serviciu în cadrul Companiei, iar soţul este director la Direcţia financiară a companiei. Mihai Tiberius este şef serviciu CNADNR, iar soţia lucrează la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Unul dintre directorii din cadrul Companiei Naţionale a Autostrăzilor şi Drumurilor Naţionale este Florin Dascălu. Soţia lui Dascălu este angajată la o companie care are ca obiect de activitate proiectarea şi execuţia în domeniul infrastructurii rutiere.

Printre şefii de la CNADNR se numără şi Ştefan Savu, şeful direcţiei de Achiziţii Publice. Savu deţine, în paralel, 60% din acţiunile unei firme de consultanţă în construcţii. Ovidiu Bărbier este director coordonator în cadrul secţiei Variante Ocolitoare, dar şi administrator al unei firme care a încheiat mai multe contracte de proiectare cu instituţia..

Chiar şi şefa Companiei Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Dorina Tiron, are rude în cadrul Companiei. În perioada în care a deţinut conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi poduri Iaşi, Dorina Tiron a fost şefa soţului ei, Dumitru Tiron, inginer la Secţia de Drumuri Naţionale Iaşi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: CNADNR declaratii de avere ANI
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close