Antena 3 CNN Actualitate Jens Stoltenberg: ”Este în interesul nostru să ne asigurăm că președintele Putin nu câștigă”

Jens Stoltenberg: ”Este în interesul nostru să ne asigurăm că președintele Putin nu câștigă”

”Este în interesul nostru să ne asigurăm că președintele Putin nu câștigă”, a declarat Jens Stoltenberg, înainte de reuniunea miniștrilor de Externe la București. ”De acord că ne întâlnim la momentul potrivit, în locul potrivit”, a replicat secretarul de stat american, Antony Blinken.

de Laura Dinu    |    29 Noi 2022   •   14:18

”Trebuie să sprijinim Ucraina și sunt foarte recunoscător pentru sprijinul primit de la Statele Unite în domeniul economic și militar și pentru tot ceea ce faceți ca să ajutați Ucraina. 

Am încredere că mesajul din urmă întâlnirilor de astăzi și mâine va fi acela că Aliații NATO vor oferi în continuare sprijinul Ucrainei, pentru că trebuie să fim uniți cu toții. Este în interesul nostru să ne asigurăm că președintele Putin nu câștigă, pentru că altfel s-ar trimite un mesaj că liderii autoritari pot folosi forța brută cât doresc. 

De asemenea vom vorbi despre amenințarea chineză asupra intereselor și siguranței NATO și ne vom întâlni și cu domnul ministru Kuleba din Ucraina, și cu miniștri partenerilor noștri din Moldova, Georgia și Bosnia Herțegovina”, a fost mesajul de bun venit al lui Jens Stoltenberg pentru Antony Blinken.  

”De acord că ne întâlnim la momentul potrivit, în locul potrivit. NATO este mai puternică și mai unită decât oricând în ultimii 30 de ani. Acest lucru se datorează conducerii domnului secretar general Stoltenberg în foarte mare măsură. Dumnealui a avut o activitate remarcabilă și s-a asigurat că avem o alianță care este unită în urmărirea scopurilor și în activitățile sale și în reformarea sprijinului pentru Ucraina pe măsură ce mergem mai departe. 

Reafirmăm sprijinul în activitatea pe care o facem pentru a ne întări propria Alianță. Lucrul acesta a fost esențial la întâlnirea de la Madrid și acum continuăm în același fel. În curând vom avea doi noi membri ai Alianței care sunt reprezentați alături de noi, astăzi, la această întâlnire, Suedia și Finlanda. 

Principiile fundamentale pe care le formulăm în toate aceste forumuri și în cazul agresiunii rusești asupra Ucrainei și în privința problemelor reprezentate de China sunt acelea că noi lucrăm împreună, uniți. 

Acesta este elementul principal al NATO sprijinit și de domnul secretar general și pe care îl vom vedea afirmat și în următoarele două zile, aici, la București”, a spus Antony Blinken. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close