Antena 3 CNN Actualitate Anunțul făcut de comandantul Forțelor Navale americane în Europa. Scutul antirachetă de la Deveselu, gata de acțiune

Anunțul făcut de comandantul Forțelor Navale americane în Europa. Scutul antirachetă de la Deveselu, gata de acțiune

Anunțul făcut de comandantul Forțelor Navale americane în Europa. Scutul antirachetă de la Deveselu, gata de acțiune
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2016   •   16:11

Facilitatea antirachetă Aegis Ashore de la baza militară Deveselu din România este pregătită să funcționeze, însă nu a fost certificată deocamdată, a declarat, la un recent simpozion de specialitate, amiralul Mark Ferguson, comandantul Forțelor Navale ale SUA în Europa, forțe care își testează în prezent capacitățile de disimulare a comunicațiilor, relatează Defence News.

"Totul funcționează (...) Va funcționa de minune. Echipele sunt la fața locului, iar în prezent ne pregătim (...) Lucrăm la integrarea scutului antirachetă în arhitectura NATO, iar în curând vom începe instalarea sistemului în Polonia", a afirmat amiralul Mark Ferguson, la simpozionul din acest an al Surface Navy Association, care a avut loc săptămâna trecută, adaugă sursa citată.

El a precizat că forțele din Europa reduc nivelul de emisii, închizând unele radare și diminuând comunicațiile pentru a preveni bruiajul și pentru a-și ascunde mai bine poziționarea și profilul. Practica era una obișnuită în timpul Războiului Rece, iar acum revine în contextul în care SUA se confruntă cu agresivitatea forțelor militare ale Rusiei, mai notează Defence News.

"Trebuie să ne gândim cum vom putea obține informații pe o navă dacă nu există satelit, dacă GPS-ul nu funcționează. Așa că organizăm exerciții în care scoatem din funcțiune aceste sisteme. Trebuie să putem să executăm misiunea (de apărare împotriva rachetelor balistice) și să luptăm chiar și în cazul unor atacuri cibernetice", a mai spus oficialul militar american.

×
Subiecte în articol: Deveselu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close