Apartamentele din blocurile cu risc seismic ridicat nu vor fi asigurate înainte de consolidare

31 Mar 2010   •   17:23
Apartamentele din blocurile cu risc seismic ridicat nu vor fi asigurate înainte de consolidare asigurare

Apartamentele care se află în blocuri din clasa I de risc seismic nu vor fi asigurate împotriva cutremurelor până când clădirile nu sunt consolidate, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri. Asigurarea nu va fi făcută nici după intrarea în vigoare a legii asigurării obligatorii a locuinţelor.

?Introducem o interdicţie de asigurare a locuinţelor situate în clădirile expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, până la data recepţiei la terminarea lucrărilor de consolidare a clădirilor. Au dreptate asiguratorii, aici nu mai e vorba de o probabilitate în cazul acestor clădiri, este vorba de o certitudine că vor cădea şi, atunci, indirect obligăm şi proprietarii să se încadreze în programul aflat la Ministerul Dezvoltării şi în care în fiecare an facem o economie de 90% din sumele care se alocă", a spus miercuri Vasile Blaga, ministrul Administraţiei.

Firmele de asigurare au cerut Executivului să excepteze de la legea asigurării obligatorii a locuinţelor clădirile aflate în clasa I de risc seismic, deoarece, în acestea, pagubele în cazul unui cutremur sunt o cetritudine şi nu o probabilitate, fapt care încalcă principiile fundamentale ale activităţii de asigurare a locuinţelor.

Antena3.ro

Parteneri
x close