Antena 3 CNN Actualitate Apartamentele din blocurile cu risc seismic ridicat nu vor fi asigurate înainte de consolidare

Apartamentele din blocurile cu risc seismic ridicat nu vor fi asigurate înainte de consolidare

Apartamentele din blocurile cu risc seismic ridicat nu vor fi asigurate înainte de consolidare
Sursa foto: asigurare
31 Mar 2010   •   17:23

Apartamentele care se află în blocuri din clasa I de risc seismic nu vor fi asigurate împotriva cutremurelor până când clădirile nu sunt consolidate, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri. Asigurarea nu va fi făcută nici după intrarea în vigoare a legii asigurării obligatorii a locuinţelor.

?Introducem o interdicţie de asigurare a locuinţelor situate în clădirile expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, până la data recepţiei la terminarea lucrărilor de consolidare a clădirilor. Au dreptate asiguratorii, aici nu mai e vorba de o probabilitate în cazul acestor clădiri, este vorba de o certitudine că vor cădea şi, atunci, indirect obligăm şi proprietarii să se încadreze în programul aflat la Ministerul Dezvoltării şi în care în fiecare an facem o economie de 90% din sumele care se alocă", a spus miercuri Vasile Blaga, ministrul Administraţiei.

Firmele de asigurare au cerut Executivului să excepteze de la legea asigurării obligatorii a locuinţelor clădirile aflate în clasa I de risc seismic, deoarece, în acestea, pagubele în cazul unui cutremur sunt o cetritudine şi nu o probabilitate, fapt care încalcă principiile fundamentale ale activităţii de asigurare a locuinţelor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cutremur seism guvern
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close