Antena 3 CNN Actualitate Apelul disperat al unui producător de mure din România: „Am bătut disperată la toate ușile și am dat atât de tare cu capul în ele, încât am fruntea plină de cucuie și inima ruptă în mii de bucățele”

Apelul disperat al unui producător de mure din România: „Am bătut disperată la toate ușile și am dat atât de tare cu capul în ele, încât am fruntea plină de cucuie și inima ruptă în mii de bucățele”

Apelul disperat al unui producător de mure din România: „Am bătut disperată la toate ușile și am dat atât de tare cu capul în ele, încât am fruntea plină de cucuie și inima ruptă în mii de bucățele”
Sursa foto: Foto: Irina Toma/Facebook
29 Iul 2017   •   10:01

O tânără producătoare de mure din Argeș a scris, într-un mesaj pe Facebook, despre dificultățile cu care se confruntă în încercarea de a ajunge la clienții ei, nemijlocit, în așa fel încât să nu dea faliment.

Irina Toma scrie că, după investițiile și taxele achitate în credința statului român, nu i se permite să-și vândă marfa în lanțurile de magazine din marile orașe.

”Am batut disperata la toate usile si am dat atat de tare cu capul in ele , incat am fruntea plina de cucuie si inima rupta in mii de bucatele. Dupa trei ani de munca silnica , refuzand costant pana si ideea de a baga erbicid intre randurile de mur ( nuuu , eu lucrez mecanic , sapa si motocultorul , nu bag otrava care are cea mai mare remanenta in sol ! ) , dupa investitii care m-au indatorat constant , am oare dreptul sa fiu surprinsa ca nu pot sa vand nicaieri mure proaspete, de calitatea intai ? Aaa , ba da , am voie sa vand intermediarilor, care vor beneficiu de 200 %, daca se poate, pe munca mea sau industriei, care mi-a dat fabulosul pret de 3 lei / kg , duse de mine la poarta fabricii lor. De-as muri azi , cu toata plantatia peste mine si NU voi vinde nici macar 1 kg , la acel pret ! Cum sa-mi dai 3 lei pe murele astea?!” scrie tânăra.

„Constat, cu lacrimi in suflet si in ochi, ca, in tara asta, NU se vrea a se produce nimic! Trebuie sa mancam otravurile si plasticurile produse in vest! Ale noastre produse, crescute in pamant si hranite cu apa si balegar, NU sunt bune! BA DA, sunt cele mai bune, tocmai de aceea trebuie sa le scoata de pe piata, le concuram mizeriile lor , desi eu nu primesc niciun fel de subventie de nicaieri, din pretul incasat trebuie sa-mi scot cheltuielile si sa castig si eu ceva”, a mai scris ea.

Apelul postat pe Facebook de Irina Toma a fost preluat de zeci de mii de internauți care s-au grăbit să-i propună soluții și să o felicite pentru inițiativă. Mii de comentarii au fost postate pe contul tinerei, iar mesajul ei a fost preluat pe alte mii de pagini de profil sau nu.

 

 

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close