Antena 3 CNN Actualitate Arhiepiscopia Bucureștilor intenționează să ridice o cruce în fața clubului Colectiv, unde să fie pomenite victimele incendiului

Arhiepiscopia Bucureștilor intenționează să ridice o cruce în fața clubului Colectiv, unde să fie pomenite victimele incendiului

Arhiepiscopia Bucureștilor intenționează să ridice o cruce în fața clubului Colectiv, unde să fie pomenite victimele incendiului
de S.T.    |    09 Dec 2015   •   17:37

Arhiepiscopia Bucureștilor intenționează să ridice o cruce în fața clubului Colectiv, unde victimele tragediei să fie pomenite, a anunțat miercuri Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, scrie Agerpres.

Miercuri, la inițiativa primarului interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, a fost oficiată de către părintele Timotei Prahoveanul, împreună cu un sobor de preoți și elevi ai Seminarului Teologic Ortodox București, slujba de pomenire la 40 de zile.

"Biserica ne învață că, la 40 de zile după trecerea unui suflet din această lume, el se prezintă la judecata particulară având să dea răspuns de cele ce a lucrat în această viață", a spus Timotei Prahoveanul, la finalul slujbei. El a amintit că, în cele 40 de zile, în bisericile din țară au fost oficiate slujbe de pomenire pentru victimele din Colectiv.

"În această perioadă de 40 de zile care s-a scurs de la accidentul și de la incendiul de la Colectiv, împreună cu familiile celor care au trecut din această viață, biserica, prietenii și cunoscuții lor au înălțat rugăciuni, atât în Catedrala Patriarhală, în catedralele (...) cât și în comunitățile mănăstirești și parohiale din întreaga țară", adăugat Timotei Prahoveanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștiului a spus că aceste rugăciuni demonstrează puterea iubirii. "Aceste rugăciuni ne arată nouă că iubirea este mai tare decât moartea, ne arată de asemenea că iubirea n-o poate ucide nici piatra de mormânt și ne încredințează de faptul că noi, cei care avem nădejde prin aceste rugăciuni, nădăjduim să fim împreună din nou într-o zi cu cei pe care i-am iubit, cu cei cu care am fost în comuniune", a spus el.

Timotei Prahoveanul a anunțat că Arhiepiscopia Bucureștilor intenționează ridicarea unui monument de pomenire a victimelor din Colectiv.

"În acest loc, unde se află acum o troiță de lemn, Arhiepiscopia Bucureștilor dorește să așeze o cruce de marmură sau de piatră în perioada următoare, unde să fie înălțate rugăciuni de către familiile celor care au trecut din această viață, să fie așezate lumânări și să le fie pomenit numele, pentru că atunci când pomenim pe cineva înseamnă că îl păstrăm în grija și iubirea noastră", a adăugat acesta.

El i-a îndemnat pe oameni să se roage pentru odihna sufletelor celor morți, pentru liniștea familiilor lor și pentru cei din spitale.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close