Antena 3 Actualitate UPDATE. Armistiţiul în Siria va începe din 27 februarie

UPDATE. Armistiţiul în Siria va începe din 27 februarie

22 Feb 2016   •   21:42
UPDATE. Armistiţiul în Siria va începe din 27 februarie

UPDATE:

Acordul de încetare a focului în Siria va intra în vigoare pe 27 februarie la ora 0.00 (0.00, ora României), confirmã Statele Unite şi Rusia într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american, o decizie salutatã de secretarul general ONU, Ban Ki-Moon.

"Este un semn de speranþã pentru locuitorii Siriei", a reacţionat Ban Ki-Moon, îndemnând pãrþile beligerante sã respecte armistiţiul.

"Încetarea focului se va aplica pãrþilor implicate în rãzboiul civil din Siria", a precizat Departamentul de Stat, referindu-se la forţele opoziţiei şi la servicile de securitate subordonate Administraţiei Bashar al-Assad.

---------------------------------

Armistiţiul stabilit de Statele Unite şi Rusia ar urma să intre în vigoare în Siria pe 27 februarie, conform proiectului de acord obţinut de postul Al Jazeera, informează BBC News online.

Rusia şi Statele Unite au stabilit instituirea unui armistiţiu între forţele opoziţiei siriene şi serviciile de securitate subordonate Administraţiei Bashar al-Assad.

Postul tv Al Jazeera a obţinut o copie a proiectului de acord, în care este menţionată data de 27 februarie pentru începerea aplicării armistiţiului.

Potrivit unor diplomaţi occidentali citaţi de agenţia Reuters, armistiţiul nu include organizaţiile teroriste Stat Islamic şi Frontul Nusra al-Front, filiala siriană a reţelei Al-Qaida.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close