Antena 3 CNN Actualitate Articolul privind reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, suspendat de Guvern

Articolul privind reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, suspendat de Guvern

Articolul privind reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, suspendat de Guvern
Sursa foto: Foto: gov.ro
03 Feb 2016   •   15:15

Guvernul a decis miercuri să suspende, până la 1 septembrie, anul acesta, aplicarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, informează Agerpres.

Decizia vine în condiţiile în care pe agenda oficială a şedinţei de guvern s-a aflat proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Justiţiei care prevede eliminarea cu totul a prevederilor legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deţinuţii care scriu lucrări ştiinţifice.

Concret, proiectul de OUG stabilea abrogarea art.96 alin.(1) lit.(f) din Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Acesta a fost pus în dezbatere publică vineri după-amiază de către Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat recent că "în nicio altă țară din Uniunea Europeană nu mai există situația în care sunt acordate beneficii pentru scrierea de lucrări științifice în închisoare”.

„Este vorba și de o discriminare aici, deoarece cei care pictează nu beneficiază de nimic. Opera artistică (în închisoare — n.r.) nu trebuie recompensată în niciun fel (...) Așadar, da, voi propune la 3 februarie guvernului să elimine această prevedere", a mai precizat ministrul.

×
Subiecte în articol: guvern deținuti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close