Antena 3 CNN Actualitate Artiştii Filarmonicii din Timişoara au renovat ei înşişi instituţia din lipsă de fonduri (VIDEO)

Artiştii Filarmonicii din Timişoara au renovat ei înşişi instituţia din lipsă de fonduri (VIDEO)

Artiştii Filarmonicii din Timişoara au renovat ei înşişi instituţia din lipsă de fonduri (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Observator
04 Sep 2010   •   20:45

Au înlocuit fracul cu salopeta şi cântatul cu văruitul. Artiştii Filarmonicii din Timişoara s-au apucat să renoveze singuri instituţia în care lucrează. De unde bani să angajeze muncitori profesionişti? Pot şi ei să dea cu trafaletul. Asta e ţara în care trăim si cam atât sunt de apreciate talentele noastre.

Am fi tentaţi să credem că bărbaţii din imagine sunt zugravi de meserie. Nu. Ei sunt fala Filarmonicii din Timişoara. De voie, de nevoie, devin experţi şi în alte activităţi.

Ilie Goleanu este bariton în corul Filarmonicii Banatului. De 30 de ani pune suflet în meseria sa. Primeşte în schimb, de la diminuarea salariilor cu 25%, mai puţin de 1.000 de lei pe lună. Nu contează. A acceptat cu dragă inimă să contribuie la revonarea filarmonicii.

Fondurile europene pe care au reuşit să le atragă, nu le-au mai ajuns pentru finisaje, aşa că au trecut la munca în echipă de artişti.

Între bidinea, trafalet şi mătură, artiştii Filarmonicii din Timişoara repetă în gând ariile pentru stagiunea de toamnă care va debuta în 17 septembrie.



Observator

×
Subiecte în articol: artisti Timisoara renovare
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close