Antena 3 CNN Actualitate Asasinatul care a pus pe jar SRI. Cine a ucis cu sălbăticie un adolescent de 18 ani?

Asasinatul care a pus pe jar SRI. Cine a ucis cu sălbăticie un adolescent de 18 ani?

Asasinatul care a pus pe jar SRI. Cine a ucis cu sălbăticie un adolescent de 18 ani?
10 Dec 2016   •   17:05

A trecut o lună de la momentul în care un adolescent de 18 ani a fost ucis cu sălbăticie în propria casă. Copilul, fiul unui ofiţer de la SRI Iaşi, nu a consumat droguri sau alcool în ziua în care a fost ucis, relevă rezultatele detaliate ale necropsiei, ajunse pe masa anchetatorilor vineri, 9 decembrie, scrie Adevarul.

 Anchetatorii ieşeni au primit rezultatele detaliate ale necropsiei efectuate asupra adolescentului Sabin Şerban, ucis în urmă cu o lună de o persoană necunoscută într-un apartament din cartierul Alexandru. Potrivit unor surse juridice, rezultalele detaliate ale necropsiei le confirmă pe cele preli­minarii, ajunse pe masa anchetatorilor la scurt timp după ce Sabin a murit: adolescentul nu consumase în ziua respectivă droguri sau alcool şi nici nu ar fi ingerat alte medicamente care ar fi putut să îi afecteze judecata.

Decesul adolescentului ieşean rămâne în continuare un mister. Procurorii, alături de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, au doar „piste de lucru“, aşa cum sunt ele denumite în sistemul judiciar, plaja de variante fiind în continuare foarte extinsă. Deşi cea mai plauzibilă variantă este de departe crima, surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că nici până acum nu a fost exclusă varianta unui posibil accident, deşi acest lucru este improbabil.

Peste 300 de persoane au fost intervievate de anchetatori până acum, peste 100 de mărturii fiind depuse la dosar. Nu s-a reuşit nici identificarea unui posibil motiv al crimei, cele două variante luate în calcul fiind o crimă comisă impulsiv, urmare a unui eventual conflict intempestiv, dar şi o crimă premeditată. Anchetatorii continuă percheziţiile informatice asupra sistemelor ridicate de la Sabin, volumul de informaţii fiind foarte mare.

Informaţii care ar putea fi esenţiale sunt în continuare aşteptate de la Bucureşti, acolo unde au fost analizate mai multe multe probe, în speranţa că se vor identifica urmele genetice ale vreunei persoane.

Anchetatorii au refăcut traseul băiatului din ziua fatală şi nu exclud nici posibilitatea ca tânărul să fi căzut victimă unui accident casnic.

Vineri, 11 noiembrie, tânărul de 18 ani a plecat spre şcoală, împreună cu tatăl său. Cei doi au plecat în jurul orei 7 de acasă şi s-au urcat într-un tramvai cu numărul 6. Sabin a fost văzut într-o filmare în momentul în care a coborât în staţia Piaţa Unirii, iar tatăl său a mers mai departe, spre serviciu. Liceanul însă a aşteptat un alt tramvai, pentru a se întoarce acasă.

 

Acesta a traversat pe jos liniile de cale ferată, apoi a intrat în imobilul în care locuia împreună cu familia sa, pe uşa din spate. Accesul este folosit numai de către locatarii blocului, deoarece nu are interfon, scrie Ziarul de Iaşi.

Cu alte cuvinte, eventualul criminal care l-ar fi ucis ar fi intrat numai pe uşa principală a imobilului, care dă în strada Sarmisegetuza. Spre această intrare nu există camere de luat vederi însă sunt în apropiere. Însă anchetatorii nu au reuşit să găsească ceva ieşit din comun în imagini.

Culmea, Sabin Şerban nu lipsea de la şcoală, aceea fiind singura zi în care a chiulit nemotivat.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close