Antena 3 CNN Actualitate O asistentă care trata bolnavi Covid la un spital din Olt a murit la terapie intensivă

O asistentă care trata bolnavi Covid la un spital din Olt a murit la terapie intensivă

Asistenta în vârstă de 47 de ani lucra la Secţia Medicină internă din cadrul Spitalului Orăşenesc Balş. Ea a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, pe 16 octombrie. Din păcate, starea de sănătate s-a agravat rapid şi luni dimineaţa femeia a decedat la terapie intensivă.

O asistentă care trata bolnavi Covid la un spital din Olt a murit la terapie intensivă
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    26 Oct 2020   •   19:00

După ce a primit rezultatul pozitiv pentru Covid, asistenta în vârstă de 47 de ani s-a prezentat pentru internare la Spitalul Orăşenesc Balş. Colegii care o tratau au observat pe radiologie că starea de sănătate a femeii se agravează şi au solicitat să i se facă o tomografie, la spitalul din Caracal, unde ulterior a rămas internată.

"De joi a început să desatureze şi dacă nu mă înşel vineri s-a făcut transferul, în urma insistenţelor pentru un computer tomograf, pentru că a evoluat imaginea radiologică. Noi nu avem computer tomograf, avem numai radiologie. S-a insistat pentru un CT la Caracal, s-a obţinut un CT şi am reuşit să o şi oprească. Nu erau locuri în Terapie Intensivă“, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Balş, notează adevarul.ro

Din păcate, asistenta a decedat luni dimineaţa la terapie intensivă. O altă colegă confirmată pozitiv, a fost transferată de la Balş la spitalul din Slatina, la ATI.
 


Activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş a fost suspendată pentru o săptămână

"În spital sunt şapte angajaţi infectaţi, toţi de la Secţia medicală, asistenţi şi infirmieri. De astăzi am obţinut de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru o săptămână, suspendarea activităţii secţiei Medicină inernă, unde au fost trataţi pacienţii COVID. Se face dezinfecţie completă şi nu se mai internează nimic", a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Balş.

Spitalul Orăşenesc Balş nu are Terapie Intensivă destinată pacienţilor COVID-19

"În momentul de faţă încercăm să transferăm toţi pacienţii către alte spitale din judeţ, pentru a putea face dezinfecţie completă pe Medicină Internă, asigurăm numai urgenţele. Ideea ar fi să nu mai facem deloc, nu ştiu dacă vom putea. Se pare că evoluează bine 7-10 zile după care unii din ei, inexplicabil, mai ales cei cu comorbidităţi, probabil când se produce acea furtună de citokine, despre care nu prea ştie nimeni mare lucru“, a mai spus managerul Spitalului Orăşenesc Balş.



Familia asistentei a fost confirmată pozitiv cu COVID-19

"Şi familia are, acum nu ştiu dacă s-a infectat ea din spital şi a dat familiei. A fost şi familia confirmată, cu evoluţie favorabilă, pleacă astăzi la domiciliu. În momentul de faţă toată lumea e distrusă, mai mult fetiţa (n.r. - fata asistentei are 16 ani), vă daţi seama. E cumplit, este cumplit“, a mai spus managerul spitalului din Balş.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, 38 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în Olt.

Astfel, numărul total de îmbolnăviri în Olt a ajuns la 3145 de cazuri, de la începutul pandemiei. 

 

×
Subiecte în articol: asistenta medicala ati COVID-19
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close