x close

Asociaţia Pacienţilor: Sistemul de sănătate e un dezastru. Legea trebuie să o facă ministerul, nu preşedinţia

de M.Z.    |    12 Ian 2012   •   14:04
Asociaţia Pacienţilor: Sistemul de sănătate e un dezastru. Legea trebuie să o facă ministerul, nu preşedinţia Foto: Mediafax

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), Vasile Barbu, este de părere că sistemul de sănătate este acum un dezastru, iar legea trebuie făcută de Ministerul Sănătăţii, şi nu de Preşedinţie.

"Sistemul de sănătate e un dezastru, în loc să discutăm de soluţii medicale, discutăm de circul cu Ciuhodaru şi Arafat. (...) Este un circ ce se întâmplă acum, populaţia e bulversată, sistemul de sănătate e în fiebere. În plus, noi ne dorim ca preşedinţia să nu se mai implice deloc în această problemă, să-şi vadă de atribuţiile ei şi Ministerul Sănătăţii să-şi asume această răspundere, să facă legea, să lase societatea civilă să dezbată, pentru că e o lege care ne priveşte pe toţi. Cel mai bine este ca în definirea legii sănătăţii să fie implicat Ministerul Sănătăţii, societatea civilă şi, în nici un caz, politicienii", a declarat, joi, Vasile Barbu.

Şeful asociaţiilor de pacienţi consideră că numirea lui Ciuhodaru în minister s-a făcut pe criterii politice.

"Numirea lui Ciuhodaru a fost făcută pe considerente politice, noi credem că trebuie să lase specialiştii, societatea civilă să dezbată această lege şi mai puţin politicienii. Legea trebuie făcută de la bază, de la nevoile adevărate ale populaţiei", a adăugat preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu.

 
Get Adobe Flash player
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati