Antena 3 CNN Actualitate Asociaţia Pacienţilor: Sistemul de sănătate e un dezastru. Legea trebuie să o facă ministerul, nu preşedinţia

Asociaţia Pacienţilor: Sistemul de sănătate e un dezastru. Legea trebuie să o facă ministerul, nu preşedinţia

Asociaţia Pacienţilor: Sistemul de sănătate e un dezastru. Legea trebuie să o facă ministerul, nu preşedinţia
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    12 Ian 2012   •   14:04

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), Vasile Barbu, este de părere că sistemul de sănătate este acum un dezastru, iar legea trebuie făcută de Ministerul Sănătăţii, şi nu de Preşedinţie.

"Sistemul de sănătate e un dezastru, în loc să discutăm de soluţii medicale, discutăm de circul cu Ciuhodaru şi Arafat. (...) Este un circ ce se întâmplă acum, populaţia e bulversată, sistemul de sănătate e în fiebere. În plus, noi ne dorim ca preşedinţia să nu se mai implice deloc în această problemă, să-şi vadă de atribuţiile ei şi Ministerul Sănătăţii să-şi asume această răspundere, să facă legea, să lase societatea civilă să dezbată, pentru că e o lege care ne priveşte pe toţi. Cel mai bine este ca în definirea legii sănătăţii să fie implicat Ministerul Sănătăţii, societatea civilă şi, în nici un caz, politicienii", a declarat, joi, Vasile Barbu.

Şeful asociaţiilor de pacienţi consideră că numirea lui Ciuhodaru în minister s-a făcut pe criterii politice.

"Numirea lui Ciuhodaru a fost făcută pe considerente politice, noi credem că trebuie să lase specialiştii, societatea civilă să dezbată această lege şi mai puţin politicienii. Legea trebuie făcută de la bază, de la nevoile adevărate ale populaţiei", a adăugat preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close