Antena 3 CNN Actualitate Atacul armat de la Braşov, executat cu un pistol mitralieră furat de la Ciorogârla?

Atacul armat de la Braşov, executat cu un pistol mitralieră furat de la Ciorogârla?

Atacul armat de la Braşov, executat cu un pistol mitralieră furat de la Ciorogârla?
Sursa foto: Mitraliera
30 Ian 2009   •   16:29

Furtul a zeci de arme de la depozitul Armatei de la Ciorogârla şi atacul armat din centrul Braşovului, soldat cu doi morţi, ridică numeroase semne de întrebare. Faptul că cele două evenimente s-au petrecut unul după celălalt, iar autorităţile au impus un baraj informaţional iscă o mulţime de suspiciuni legate de acest caz. Vineri, potrivit unor surse judiciare citate de agenţia Mediafax, s-a aflat că arma folosită în atacul din Braşov a fost un pistol mitralieră de calibrul 7,62. Cum până acum nu s-a dat publicităţii vreo listă a armelor furate din depozitul de la Ciorogârla, e greu de precizat dacă arma de la Braşov provenea de aici. Totuşi, mai multe surse apropiate anchetei susţin că de la Cirogârla s-au furat mai multe pistoale mitralieră de calibru mare.
Speculaţiile legate de o posibilă legătură între cele două evenimente nefericite sunt intensificate de lipsa de comunicare a oficialităţilor. Autorităţile au negat cu vehemenţă o posibilă legătură dintre cele două evenimente, dar informaţiile contradictorii venite pe mai multe surse ridică semne de întrebare. Spre exemplu, potrivit trimisului Antena 3 la Braşov, Dana Belciug, surse de la faţa locului susţin că nu s-ar fi folosit un pistol mitralieră în atacul din centrul oraşului, ci unul sau două pistoale obişnuite. Toate aceste dileme nu pot fi rezolvate decât printr-un anunţ oficial al autorităţilor, prin care să răspundă la întrebările legate de coincidenţele dintre cele două evenimente.
Deocamdată, poliţia e în continuare în alertă maximă şi a dispus numeroase filtre pe şoselele ţării. Este totuşi greu de crezut ca în acest fel să fie prins vreunul dintre cei implicaţi în aceste evenimente. Se întâmplă la fel ca la fuga lui Omar Haissam: poliţia îl căuta prin România, umblând cu poza lui în portofel, în timp ce sirianul era bine mersi de mult plecat din ţară.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close