Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: Bilanțul atentatelor din Turcia crește. Cel puțin 14 morți și 220 de răniți

UPDATE: Bilanțul atentatelor din Turcia crește. Cel puțin 14 morți și 220 de răniți

UPDATE: Bilanțul atentatelor din Turcia crește. Cel puțin 14 morți și 220 de răniți
Sursa foto: Foto: twitter/@Jakoben
18 Aug 2016   •   20:42

UPDATE: Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 220 au fost rănite în seria de atentate comise joi în sud-estul Turciei şi atribuite de autorităţi mişcării insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), preşedintele Recep Erdogan anunţând că 182 de insurgenţi kurzi au fost eliminaţi recent.

---

UPDATE: Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 120 au fost rănite joi într-un nou atac cu maşină-capcană atribuit rebelilor kurzi, care au vizat de data aceasta sediul poliţiei din Elazig, bastion conservator şi naţionalist din estul Turciei care până acum a fost ferit de conflictul cu rebelii kurzi, scrie AFP, citând agenţia de presă locală Dogan.

 

Atacul a vizat sediul poliţiei din această provincie non-kurdă, deflagraţia provocând daune importante clădirii cu patru etaje şi imobilelor din jur. Un atac similar a ucis doi poliţişti şi un civil în cursul nopţii la Van, situat mai la est, în care au fost rănite 73 de persoane.

Mai multe ambulanţe se îndreptau spre locul exploziei, potrivit imaginilor posturilor de televiziune locale.

Elazig, provincie din estul Turciei, populată de o majoritate non-kurdă, nu a cunoscut până acum lupte între forţele turce şi rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Astfel de lupte au loc frecvent în sud-estul majoritar kurd, scena tradiţională de acţiune a militanţilor PKK.
 

__________

Cel puţin trei persoane au decedat, iar alte 40 au fost rănite în urma unui atentat cu vehicul-capcană în apropierea unei secţii de poliţie din provincia Van, în estul Turciei, a declarat guvernatorul local, citat de postul TRT, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Secţia de poliţie care a fost atacată serveşte şi drept cazarmă pentru poliţişti, a relatat postul TRT, citând un comunicat al guvernatorului local. Momentan, nu se cunoaşte câţi poliţişti şi câţi civili se află printre victime.

În cadrul unei apariţii la televiziune, prim-ministrul turc Binali Yildirim a confirmat faptul că a avut loc un atac asupra unei secţii de poliţie în provincia Van, însă nu a oferit mai multe detalii.

Nimeni nu a revendicat încă responsabilitatea pentru acest atac, însă militanţii kurzi atacă frecvent secţii de poliţie şi alte obiective ale forţelor de securitate.

 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close