Antena 3 CNN Actualitate Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de autoritățile române după atentatul terorist din Barcelona. Trei români, printre victimele atacului sângeros

Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de autoritățile române după atentatul terorist din Barcelona. Trei români, printre victimele atacului sângeros

Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de autoritățile române după atentatul terorist din Barcelona. Trei români, printre victimele atacului sângeros
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Aug 2017   •   11:13

Atentat terorist la Barcelona. Încă un român a fost rănit în atentatul de joi de la Barcelona, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. Astfel numărul victimelor printre români se ridică la trei. Momentan nu ştim dacă este vorba de bărbaţi sau de femei.

Vestea bună este că toate cele trei persoane sunt în stare stabilă şi au fost internate în spital. 

”Autoritățile spaniole au informat în această dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Potrivit acelorași surse oficiale, și acest cetățean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă. Precizăm că operațiunea de identificare a victimelor și cetățeniei răniților este un proces complex aflat în desfășurare, situația fiind una care se schimbă de la un moment la altul. Informații actualizate vor fi transmise pe tot parcursul evoluției situației, pe măsura obținerii de date oficiale de la autoritățile locale”, se arată într-un comunicat oficial al MAE.

Bilanţul negru se ridică acum la 13 morţi şi 100 de răniţi, conform autorităţilor spaniole.

Atentat terorist la Barcelona. Unul dintre românii răniţi se afla pe celebrul bulevard Las Ramblas, când teroristul aflat la volanul furgonetei a intrat în plin în mulţime.

Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe îşi continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistenţă consulară posibilă. 

Atentat terorist la Barcelona. Statul Islamic a revendicat atentatul sângeros

MAE reaminteşte cetăţenilor români afectaţi că pot solicita asistenţă consulară la telefonul Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 sau +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Strainatate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă; sau la numerele de urgenţă ale oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853 şi misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032. 

Atentat terorist la Barcelona. O furgonetă a intrat în mulțime

Treisprezece persoane au murit, iar alte 100 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, joi după-amiază, în zona turistică La Rambla din Barcelona, a anunţat preşedintele regiunii spaniole Catalonia. De asemenea, autorităţile au anunţat că doi suspecţi au fost arestaţi în urma atacului terorist.

Unul dintre teroriști a fost identificat


 

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close