Antena 3 Actualitate Atenție! De la 1 aprilie nu mai aveți voie cu laptopurile și tabletele în bagajele de cală! Cum vor putea fi transportate!

Atenție! De la 1 aprilie nu mai aveți voie cu laptopurile și tabletele în bagajele de cală! Cum vor putea fi transportate!

23 Feb 2016   •   16:28
Atenție! De la 1 aprilie nu mai aveți voie cu laptopurile și tabletele în bagajele de cală! Cum vor putea fi transportate!

Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI) a decis luni să interzică, începând cu 1 aprilie, transportul la cală de baterii litiu-ion, în așteptarea adoptării de noi norme în 2018 privind împachetarea acestora.

Potrivit publicației Le Parisien, această măsură nu se aplică bateriilor litiu-ion, prezente în special în laptopuri și tablete, transportate în bagajele de mână de către pasageri sau echipaj, ci doar la cele din bagajele de cală, a subliniat OACI, agenție a ONU. Reprezentanții organizației au explicat că această interdicție a fost cerută de companiile aeriene și de asociațiile de piloți din motive de securitate, pentru că acestea ar putea crește riscul de explozie, scrie Libertatea.

De altfel, modelul 787 ‘Dreamliner’ al Boeing a cunoscut în ianuarie 2013 două cazuri grave de supraîncălzire a unor baterii litiu-ion, apărute la bordul unui avion la Boston, apoi în Japonia, determinând o aeronavă a companiei All Nippon Airways să efectueze o aterizare de urgență. Cele 50 de avioane aflate atunci în circulație au fost ținute la sol timp de peste trei luni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close