Antena 3 CNN Actualitate Atenţie la socializarea online! Bărbat din Sibiu, arestat pentru şantaj electronic (VIDEO)

Atenţie la socializarea online! Bărbat din Sibiu, arestat pentru şantaj electronic (VIDEO)

Atenţie la socializarea online! Bărbat din Sibiu, arestat pentru şantaj electronic (VIDEO)
26 Feb 2010   •   23:45

Mare grijă cu cine vorbiţi când intraţi pe Internet. Un bărbat din Sibiu a şantajat mai multe femei după ce a intrat în calculatoarele lor. Atenţie maximă! Chiar şi un banal webcam poate deveni un adevărat instrument de spionaj.

Bărbatul intra pe Messenger cu identitate de femeie. Discuta vrute şi nevrute cu doamne şi domnişoare din toată ţara ca să le câştige încrederea. Apoi le spunea că are un videochat şi că ar vrea să le trimită nişte filmuleţe. Ceea ce nu ştiau femeile era că, o dată cu acest filmuleţ le trimtea şi un virus, un ?cal troian? cu ajutorul căruia avea acces în calculatoarele lor.

Le modifica parolele de acces la diferite conturi şi de-aici începea şantajul. Ca să nu vadă şi alţii secvenţe din intimitatea lor, le cerea victimelor coduri de reîncarcare telefonică şi diverse sume de bani. Totul pentru ca femeile să poată pune mâna pe noile parole de acces ale calculatoarelor personale.

Bărbatul este instalator de meserie, dar de ceva vreme nu mai muncea pe nicăieri. Aşa îl cunosc vecinele din bloc.

?Era toată ziua pe calculator, toată ziua. Avea datorii la bancă, luase împrumut ca să-şi termine mansarda?, a declarat vecina sa, Maria Mihăilescu.

În urmă cu şase luni se şi însurase, tot cu o fată pe care a cunoscut-o pe Internet. Iar când nu era ocupat cu calculatorul îşi supăra vecinii.

?Am avut scandal mare p-aici cu femeile pentru că faceau galagie, mai ales de revelioane, de sărbători, se distrau şi ne deranjau şi dacă i-am spus mi-a spart geamul?, a spus Elena Dragomirescu, o altă vecină.


?Este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni de acces în sistemele informaţiilor, de deţinere de programe informatice pentru care riscă pedepse până la 12 ani de închisaore?, a precizat procurorul Călin Tatu, de la DIICOT Sibiu.

Astăzi, cuceritorul a primit şi mandat de arestare preventivă. Până acum, bărbatului i-au căzut în plasă şase victime, din Alba, Ialomiţa şi Brăila. Dar lista rămâne deschisă. El ar fi accesat neautorizat 300 de conturi de reţele de socializare.



Observator

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close