Antena 3 CNN Actualitate Atenție mare! Zeci de români au căzut pradă unui creditor fictiv găsit pe Internet. Sfaturile specialiștilor

Atenție mare! Zeci de români au căzut pradă unui creditor fictiv găsit pe Internet. Sfaturile specialiștilor

Atenție mare! Zeci de români au căzut pradă unui creditor fictiv găsit pe Internet. Sfaturile specialiștilor
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
14 Dec 2016   •   08:31

Zeci de români disperaţi au aflat pe propria piele de ce nu trebuie să crezi toate ofertele de pe internet. Oamenii au fost înşelaţi de o instituție financiara nebancară fictivă şi atraşi să ia credite în condiţii avantajoase.

Deşi cazul a ajuns în atenţia Poliţiei, şansele ca oamenii să-şi mai primească banii înapoi sunt foarte mici.

Firma din spatele unei pagini de Internet se promova ca instituţie financiar-nebancară şi oferea credite avantajoase celor pe care băncile îi refuzau.

Însă banii au mai venit niciodată, iar oamenii au rămas cu paguba. Schema era atât de bine pusă la punct, încât firma nici măcar nu avea nevoie de promovare. Ajungea la clienţii disperaţi prin recomandări. După ce şi-au dat seama că au fost înşelaţi, oamenii s-au unit şi au anunţat autorităţile.

Cei care au dat deja banii creditorului de pe internet ar putea să nu îi mai primească niciodată înapoi.

Specialiştii ne recomandă să nu avem încredere în ofertele care par a fi prea bune pentru a fi adevărate. Mai ales dacă nu putem verifica sursa lor. Pe fir a intrat şi poliţia, care a deschis o anchetă pentru înşelăciune. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, reprezentanţii firmei riscă până la 7 ani de închisoare.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close