Antena 3 Actualitate Atenţionare de călătorie pentru Norvegia

Atenţionare de călătorie pentru Norvegia

23 Dec 2015   •   08:56
Atenţionare de călătorie pentru Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Norvegiei că ministrul norvegian al Justiției și Securității Publice a anunțat menținerea, până la data de 15 ianuarie, a măsurii de control a persoanelor care intră în Regatul Norvegiei pe rutele de transport maritim dinspre Danemarca, Germania și Suedia.


Potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres de MAE, se reiterează faptul că pașaportul este singurul document de călătorie valabil la controlul trecerii frontierei norvegiene, iar companiile maritime de transport de pasageri în Norvegia vor verifica existența și valabilitatea pașaportului la momentul îmbarcării, având instrucțiuni să refuze îmbarcarea oricărei persoane care nu se legitimează cu un pașaport valabil (viză de intrare în Norvegia valabilă, după caz).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close