Antena 3 CNN Actualitate Au rămas fără slujbă, dar şi cu rate la bancă de care nu ştiau nimic

Au rămas fără slujbă, dar şi cu rate la bancă de care nu ştiau nimic

Au rămas fără slujbă, dar şi cu rate la bancă de care nu ştiau nimic
Sursa foto: credite
26 Ian 2009   •   20:06

Au credite la bancă de doi ani, dar nu au ştiut de ele. Au aflat acum o lună când au primit notificări că nu şi-au plătit ratele. Este vorba de 14 bistriţeni, care spun că nu au luat credit niciodată. Ei cred ca patronul firmei la care au lucrat s-a folosit de datele lor, pentru a lua peste 200.000 de euro.
Primele creditele au fost făcute în martie 2006. Cum ratele au fost plătite la timp doi ani şi ceva oamenii nu au ştiut nimic. Au aflat când firma lor a dat faliment iar patronul a dispărut. Atunci au primit notoficările de la bancă prin care au aflat că au întârziat plata ratelor. Rate de care habar nu aveau.
"N-am semnat niciun act, nu m-am deplasat niciodată la bancă să iau vreun credit", spune unul dintre foştii angajaţi.
Oamenii cred că fostul lor patron a folosit copiile lor de buletin. Aşa a putut lua mai multe credite care depăşesc 170.000 de euro.
Opt dintre foştii angajaţi au depus plângere la poliţie. "Ne-a spus că suntem mai mulţi, suntem 14 angajaţi pe care s-a scos creditul. Aş mai avea de plătit încă 13.800 euro, cu dobânzi", declară una dintre persoane.
Au încercat să-i ceară socoteală şi patronului, dar acesta a dispărut. Banca aşteaptă însă verdictul instanţei înainte de a comenta.
Până atunci însă, oamenii au rămas şi fără serviciu, şi cu rate de plătit la bancă. Ei sunt decişi să nu plătească nicio rată.

Observator

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close