Antena 3 CNN Actualitate Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Turbogeneratorul Unităţii 1 s-a deconectat automat

Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Turbogeneratorul Unităţii 1 s-a deconectat automat

Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Turbogeneratorul Unităţii 1 s-a deconectat automat
Sursa foto: Foto. Agerpres
09 Noi 2016   •   12:11

Unitatea 1 a Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă a fost deconectată marţi, la ora 15:37, de la Sistemul Energetic Naţional din cauza unei avarii produse la linia de evacuare putere de 400KV în SEN, informează Nuclearelectrica printr-un comunicat remis presei.

"Această avarie, apărută din cauza vremii nefavorabile din zonă, a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unităţii 1 de la SEN. Ca urmare a reducerii puterii pe fondul deconectării turbogeneratorului de la reţea, specialiştii CNE Cernavodă au constatat necesitatea efectuării unor lucrări suplimentare care, conform procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită", precizează reprezentanţii companiei, subliniind că Unitatea 1 va fi reconectată la SEN după finalizarea lucrărilor, scrie Agerpres.

Reprezentanţii Nuclearelectrica menţionează că sistemele centralei funcţionează conform proiectului şi nu există niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător.

×
Subiecte în articol: Nuclearelectrica
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close