Antena 3 CNN Actualitate Averile lui Videanu, Preda şi Ruşanu, pe lista neagră a Agenţiei Naţionale de Integritate

Averile lui Videanu, Preda şi Ruşanu, pe lista neagră a Agenţiei Naţionale de Integritate

Averile lui Videanu, Preda şi Ruşanu, pe lista neagră a Agenţiei Naţionale de Integritate
14 Oct 2008   •   08:46

Averile astronomice ale politicienilor au intrat din nou în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate. De această dată, este vorba despre deputaţii PNL si PD-L, Dan Radu Ruşanu şi Cezar Preda. Pe lista neagră figurează şi fostul edil al Capitalei, Adriean Videanu. Cei trei sunt suspectaţi de fals în declaraţii şi conflict de interese. Averea deputatului PNL Dan Radu Ruşanu este respectabilă. Potrivit declaraţiei de avere a politicianului, familia acestuia deţine peste 230 de hectare de teren intravilan, arabil sau forestier aflate în perimetrele judeţelor Ilfov, Argeş şi Braşov. Terenurile provin, în cea mai mare parte, din moşteniri, potrivit declaraţiei de avere a soţiei deputatului liberal. La aceste terenuri se mai adaugă 3 imobile, un spaţiu comercial, dar şi obiecte de artă în valoare de peste 50 de mii de euro. Averea soţilor Ruşanu este completată de salarii de zeci de mii de lei dar şi de numeroase acţiuni şi conturi bancare.
Şi deputatul PD-L Cezar Preda este verificat în legătură cu provenienţa averii lui. Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate suspectează faptul că acesta nu ar fi declarat toate veniturile soţiei sale. Preda deţine, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, cinci suprafete de teren forestiere şi intravilane situate în judeţul Buzau. Deputatul democrat-liberal mai deţine imobile situate în Buzău, Mangalia sau Bucureşti, precum şi conturi de zeci de mii de euro. La capitolul venituri pe 2007, Cezar Preda a încasat doar salariul de deputat, în vreme ce soţia sa se poate lăuda cu mai multe surse de indemnizaţii, pe baza numeroaselor funcţii pe care le deţine.
În ceea ce-l priveşte pe preşedintele executiv al PD-L Adriean Videanu, acesta va trebui să dea explicaţii legate de modul în care s-au derulat afacerile sale cu borduri în perioada în care a fost edil al Capitalei. Se pare că municipalitatea ar fi achiziţionat borduri în valoare de 665.000 de lei, de la firma lui Videanu, în schimbul unor contracte profitabile.
Un alt aspect al investigaţiei va fi provenienţa bordurilor despre care s-a spus că au fost importate din China, dar care, de fapt, ar fi fost fabricate de o alta firma a lui Videanu. Potrivit declaraţiei de avere, Adriean Videanu deţine mai multe terenuri, imobile şi bijuterii în valoare de peste 180 de mii de euro, dar şi mai multe conturi bancare. Însă cea mai mare parte a averii soţilor Videanu, respectiv încasări de sute de mii de euro, provine din afacerile pe care aceştia le derulează, mai precis din pachetele majoritare de acţiuni de la mai multe firme.
DECLARAŢIE DE AVERE CEZAR PREDA (pdf)
DECLARAŢIE DE AVERE RADU RUŞANU (pdf)
Antena3

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close