Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul Comisiei Europene cu privire la jucăria momentului. Cât de periculos este un fidget spinner

Avertismentul Comisiei Europene cu privire la jucăria momentului. Cât de periculos este un fidget spinner

Avertismentul Comisiei Europene cu privire la jucăria momentului. Cât de periculos este un fidget spinner
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Mar 2018   •   18:31

Comisia Europeană (CE) a prezentat luni raportul pe 2017 privind sistemul de alertă rapidă pentru produse periculoase, conform căruia autorităţile naţionale au făcut din ce în ce mai frecvent uz de acest sistem, în cadrul căruia au fost difuzate peste 2.000 de alerte privind produse periculoase.

Jucăriile, de exemplu foarte popularele fidget spinners, precum şi autoturismele şi motocicletele, au fost primele pe lista produselor periculoase detectate şi retrase de pe piaţă, se arată într-un comunicat al forului comunitar.

Comisia a descoperit că, din cauza că aceste jucării sunt deseori dotate cu becuri LED alimentate de baterii prezintă un risc pentru copiii care pot ajunge cu uşurinţă la micile componente şi le pot înghiţi.

„Normele europene de protecţie a consumatorilor garantează faptul că în UE sunt comercializate numai produse sigure. În caz contrar, sistemul de alertă rapidă ajută autorităţile să reacţioneze prompt şi să retragă toate produsele care ar putea provoca vătămări. Datorită acestui sistem, copiii noştri se pot juca în siguranţă şi putem preveni accidente mortale pe drumurile europene”, a declarat Věra Jourová, comisarul pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close