Antena 3 CNN Actualitate Un avion cu 72 de persoane s-a prăbușit în Nepal. La bord erau și doi bebeluși

Un avion cu 72 de persoane s-a prăbușit în Nepal. La bord erau și doi bebeluși

Zeci de pasageri ai unui avion și-au pierdut viața după ce aeronava în care se aflau s-a prăbușit în Nepal. La bord se aflau și doi bebeluși.

de Ioana Mircea    |    15 Ian 2023   •   09:18

Avionul care transporta 68 de pasageri și patru membri ai echipajului s-a prăbușit la 200 de km de capitala Nepalului. Dintre pasageri, 10 erau străini, iar doi erau bebeluși.

Până în acest moment, autoritățile au identificat 40 de morți.

„Ne așteptăm să recuperăm mai multe cadavre. Avionul s-a rupt în bucăți", a declarat Krishna Bhandari. Premierul Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgență a cabinetului și a cerut localnicilor să ajute la eforturile de salvare.

Avionul bimotor ATR 72 operat de Yeti Airlines venea din capitala Kathmandu, potrivit Mediafax.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 13.00

Poliția din Nepal a confirmat că cel puțin 64 de persoane au murit. Câțiva supraviețuitori grav răniți au fost transportați la spital, potrivit unor informații neconfirmate de autorități.

Un martor a povestit pentru BBC că a văzut avionul căzând din cer la scurt timp după ora locală 11:00.

„Când am ajuns acolo, locul prăbușirii era deja aglomerat. Din flăcările avionului ieșea un fum imens. Apoi, elicopterele au venit la scurt timp. Pilotul a făcut tot posibilul să nu lovească vreo casă. Era un spațiu mic chiar lângă râul Seti, iar avionul a lovit solul în acel spațiu mic", a explicat Deevta Kal.

Sute de soldați nepalezi sunt implicați în operațiunea care se desfășoară la locul prăbușirii, în defileul râului Seti, la doar un kilometru și jumătate de aeroport, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: nepal
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close